Kétgólos Fradi előny a BL-döntő első meccsén

2002.05.11. 16:44
Változatos találkozón, kétgólos győzelmet ért el a Ferencváros női kézilabda csapata a Szkopje elleni Bajnokok Ligája döntőjének első találkozóján. A roppant gyenge színvonalú játékvezetés mellett, szinte végig fej-fej mellett haladt a két csapat, ám így is sikerült minimális előnyre szert tenni Sugáréknak.
Egyperces néma gyásszal kezdődött a találkozó - és minden hétvégén sorra kerülő sportesemény -, a móri mészárlás áldozataira emlékezve. A meccsből aztán mindössze húsz másodperc telt el, amikor "hangrobbanás" rázta meg a Fradi-csarnokot, Kirsner vezető gólja után.

Egygólos előny a félidőben

A vendégeknek két perccel később sikerült az egyenlítés, a 6. percben pedig már a Szkopjénél volt az előny. Egészen a 11. percig, amihez kellett Sugár is, aki büntetőt hárított. Németh András együttese 7-6-os állásnál sikerült ismét előnybe kerülnie.

A vendégek nem riadtak vissza a néhol durva játéktól sem, amit jól példáz, hogy még a kapusuk is a kiállítás sorsára jutott. A Fradi azonban képes volt arra a bravúrra is, hogy kettős emberelőnyben kapjon gólt. Ennek ellenére agygólos 14-13-as Fradi előnnyel zárult az első harminc perc.

Továbbra is fej-fej mellett

Ezt azonban nem sikerült a folytatásban sem megnyugtató előnnyé tenni. A közel száz kilós Platon vezérletével a vendégek jól - néha kíméletlenül - védekeztek. Kirsner és Pádár többet volt a levegőben, mint a földön. Az apró termetű Cupicnak például keresve se lehetett találni szabályos szerelését. A játékrész 12. percében aztán ismét a Szokpjénél volt az előny.

De nem sokáig, hiszen Farkas Ági akcióból és büntetőből is eredményes tudott lenni. Sugár hozta a tőle megszokott bravúrokat, ám nem tudott így sem elhúzni ellenfelétől a Fradi. 20-20 után aztán történt valami, hiszen tíz perccel a vége előtt három góllal "elment" a hazai gárda.

Kíméletlen ellenfél, botrányos játékvezetés

A Szkopje azonnal időt kért, de ez nem zavarta meg Mravikovát, aki négyre növelte az előnyt. Ehhez persze kellett az is, hogy előbb Miklosova, majd a kapufa mentsen egy-egy vendég hétméteresnél. A két lengyel játékvezető ténykedéséből nem tűnt ki, melyik csapat játszott hazai pályán. . . Sorra vették el a labdát a mieinktől, csak ők tudhatják miért.

Három perc volt hátra, amikorra egy gólra apadt a Fradi előnye, ám ezt a végére sikerült megduplázni. Figyelembe véve, hogy az elődöntőben "csak" döntetlent ért el a Fradi az első találkozón, és mégis a döntőbe jutott, ez nem jelent rosszat. Persze ehhez Szkopjéban, egy korrekt játékvezetés is kellene. Azonban bármi is lesz a visszavágó eredménye, a Fradi kézis-hölgyei minden dicséretet megérdemelnek.

Női BL-döntő, első mérkőzés:
Ferencváros-Kometal Skopje (macedón) 27-25 (14-13)
Népliget, 3000 néző V: Baum, Goralczyk (lengyelek)

Góllövők:
Farkas 9/4, Kirsner, Mravikova 4-4, Lőwy, Tóth T., Pádár I., Siti 2-2, Benyáts, Kovács 1-1, illetve Bujanova 10/3, Ferzalijeva, Malakova 4-4, Kastratovic 3, Platon 2, Kalinyicsenko, Andriucsenko 1-1

Hétméteresek: 5/4, illetve 6/3 Kiállítások: 8, illetve 12 perc