Judit
2 °C
7 °C

Vége Hingis pályafutásának?

2002.05.17. 10:41
Elképzelhető, hogy krónikus derék- és lábpanaszai miatt befejezi pályafutását Martina Hingis svájci teniszező. Ezt az egykori világelső orvosa, dr. Heinz Bühlmann jelentette ki. A 21 éves klasszis alig tud lépni és nehezen fordul, minden mozdulat rettentő fájdalmat okoz neki.
Az elmúlt hetekben több időt töltött orvosnál, mint a teniszpályán az egykori világelső Martina Hingis. Krónikussá vált láb-, térd- és csípőbántalmai miatt egész pályafutása is veszélybe kerülhet. A világranglista jelenlegi hetedik helyezettje, kihagyta a múlt heti berlini és a most zajló római tornát, s valószínűleg nem vesz részt a május 27-én rajtoló francia nyílt bajnokságon, a Roland Garroson sem.

Martina Hingis
Melanie Molitor, Hingis édesanyja szerint lánya azért sérült, mert közel nyolc éven át rossz, az egészségre ártalmas cipőt használt. Ezért minden bizonnyal több tízmilliós pert indítanak majd korábbi szponzoruk ellen.

21 éves világklasszis számára azért is szomorú, a franciaországi torna kihagyása, mert sikerekben bővelkedő pályafutása során ez volt az egyetlen helyszín, ahol nem tudott diadalmaskodni. Hingis legutóbb 1999-ben tudott Grand Slam tornán diadalmaskodni.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?