Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A főszponzor: Gengszterizmus volt a vízben

2002.05.21. 13:04
A vasárnap tömegverekedéssel véget ért vízilabda bajnoki döntő után immár biztos: a két könnyebb sérült, Kovács és Sugár játszhat a Bajnokok Ligája négyes döntőjében, az olimpiai bajnok, arccsonttörést szenvedett Kiss Gergely játéka azonban bizonytalan. Annyi bizonyos, a szövetség széles körű vizsgálatot rendel el - várhatóan súlyos büntetésekkel. A Westel-vezér, Sugár András felháborítónak tartja a történteket.
Különös hangvételű sajtótájékoztatóra került sor kedd délelőtt, amelynek keretében a Westel vezetői gratuláltak a Honvéd bajnokcsapatának. Különös hangvételű volt, mert a gratulációk mellett továbbra is sokkal inkább a brutális verekedés, illetve a sérülések kerültek szóba.

Elnézést kértek a Vasas-játékosai?

Sugár András, a Westel vezérigazgatója megemlítette, hogy egy ilyen jellegű verekedésnél a kezdeményező csapat - vagyis a Vasas - edzője a hibás, mert nem tartja vissza a játékosait. "Ez gengszterizmus - jelentette ki határozottan - ki kell szűrni az ilyen eseteket."

Az Index úgy értesült, hogy az olimpiai bajnok Vári Attila könnyeivel küszködve hagyta el az ütközet színhelyét, és az ökölpárbaj miatt néhány - nem résztvevő - Vasas-játékos már elnézést is kért "riválisaitól". (Nem mellékesen a két csapat a decemberi Szuperkupa-döntőben is összecsapott)

A sportágat kiemelten támogató Hewlett Packard képviseletében megjelenő Beck György gratulált a csapatnak, ám ettől függetlenül a szponzorációt felfüggeszti az eset kivizsgálásáig.

Könnyebben sérültek játszhatnak a BL-fináléban

A pénteken Budapesten rendezendő Bajnokok Ligája négyes döntőjében a könnyebben sérült Kovács Olivér és Sugár Sándor - előbbinek a lába, utóbbinak a szemhája repedt fel - ott lehet a medencében, ám az olimpiai bajnok Kiss Gergő - őt hárman verték ököllel - játéka továbbra is kérdéses, miután kétoldali arccsonttörést szenvedett.

Kiss amúgy épp Szegeden tartózkodik, ugyanis büntetőjogból vizsgázik az egyetemen. Állapota amúgy stabilizálódhat, de játékáról az orvosok döntenek, valószínűleg csütörtökön. Maga a bajnokcsapat szakvezetője, Kovács István azt taglalta, hogy saját felelősségére medencébe szállhat a balkezes játékos, de ő ezt egészségének megőrzése érdekében nem támogatja.

Az elnök: elrettentő büntetések lesznek

Az Európai Vízilabda Szövetség (LEN) képviseletében megjelent Szakadáti László kifejtette, amennyiben a szövetség hatáskörébe tartozna az eset, még az sem elképzelhetetlen, hogy egy évre eltiltják mindkét csapatot, mint ahogyan az a 95-ös dunkerque-i junior világbajnokságon történt a horvát és az olasz csapat esetében.

Martin György a hazai szövetség elnöke hangsúlyozta, hogy példát fognak statuálni a büntetésekkel, és megjegyezte, hogy az sem kizárt, hogy elrettentő lesz az eltiltások mértéke.