Eufrozina, Kende
5 °C
15 °C

Pólódöntő:a rendőrség is nyomoz

2002.05.23. 11:02
A X., Kerületi Rendőrkapitányság csoportos garázdaság büntette miatt eljárást indított a vasárnapi, a Kőér utcai uszodában megrendezett Dominó-BHSE-Vasas-Plaket vízilabda bajnoki döntőn kitört verekedés miatt.
Mint ismert: a találkozón másfél perccel a lefújás előtt tömegverekedés alakult ki a játékosok között a medencében, melynek következtében a Domino olimpiai bajnok játékosa, Kiss Gergely ötszörös arccsonttörést szenvedett.

Ismeretlen tettesek ellen nyomoznak

Ezek után némiképp meglepetésre a Budapesti Rendőr-főkapitányság X. Kerületi Rendőrkapitánysága hivatalból indított eljárást csoportos garázdaság bűntette elkövetésének alapos gyanújával ismeretlen tettesek ellen.

Érdeklődésünkre a X. Kerületi Rendőrkapitányságon nem kívántak részleteket elárulni a nyomozásról. Így egyelőre nem tudni, milyen forrásból értesültek a vízilabda-mérkőzésen történekről.

Tizenöt nap múlva adnak információt

Az sem nyilvános, milyen nyomozati cselekmények várhatók - vagyis például kiket akar meghallgatni rendőrség. A vizsgálati osztály vezetője mindössze annyit közölt, hogy várhatóan tizenöt nap múlva tudnak érdemi információkkal szolgálni.

A szövetség is vizsgálódik

Az eset után vizsgálatot indított a szövetség is, melynek értelmében a Vasas szakosztályigazgatója, és edzője Méhes Jenő, illetve Somossy József, valamint Szívós (Honvéd), továbbá Varga Tamás, Varga Zsolt és Mátyás Zoltán (Vasas) mellett Hesz Máté (Vasas) ellen is fegyelmi eljárást kezdeményez a versenybíróság.