Judit
2 °C
7 °C

Pólódöntő:a rendőrség is nyomoz

2002.05.23. 11:02
A X., Kerületi Rendőrkapitányság csoportos garázdaság büntette miatt eljárást indított a vasárnapi, a Kőér utcai uszodában megrendezett Dominó-BHSE-Vasas-Plaket vízilabda bajnoki döntőn kitört verekedés miatt.
Mint ismert: a találkozón másfél perccel a lefújás előtt tömegverekedés alakult ki a játékosok között a medencében, melynek következtében a Domino olimpiai bajnok játékosa, Kiss Gergely ötszörös arccsonttörést szenvedett.

Ismeretlen tettesek ellen nyomoznak

Ezek után némiképp meglepetésre a Budapesti Rendőr-főkapitányság X. Kerületi Rendőrkapitánysága hivatalból indított eljárást csoportos garázdaság bűntette elkövetésének alapos gyanújával ismeretlen tettesek ellen.

Érdeklődésünkre a X. Kerületi Rendőrkapitányságon nem kívántak részleteket elárulni a nyomozásról. Így egyelőre nem tudni, milyen forrásból értesültek a vízilabda-mérkőzésen történekről.

Tizenöt nap múlva adnak információt

Az sem nyilvános, milyen nyomozati cselekmények várhatók - vagyis például kiket akar meghallgatni rendőrség. A vizsgálati osztály vezetője mindössze annyit közölt, hogy várhatóan tizenöt nap múlva tudnak érdemi információkkal szolgálni.

A szövetség is vizsgálódik

Az eset után vizsgálatot indított a szövetség is, melynek értelmében a Vasas szakosztályigazgatója, és edzője Méhes Jenő, illetve Somossy József, valamint Szívós (Honvéd), továbbá Varga Tamás, Varga Zsolt és Mátyás Zoltán (Vasas) mellett Hesz Máté (Vasas) ellen is fegyelmi eljárást kezdeményez a versenybíróság.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?