Szilvia
5 °C
16 °C

Dragóner Attilán is jelentkeztek a futballitis tünetei

2002.05.24. 12:32
David Beckham tegnapi nyilatkozatát egyelőre nem követték további vallomások Tokióban, ugyanakkor egy magyar játékos ismerte be, hogy futballitis-szel fertőzött. Munkatársunknak sikerült telefonon elérnie a betegsége ellenére is a szombati fordulóra készülő Dragóner Attilát.
"Bár mindenben ilyen gyorsan követnénk az angol focistákat!" - ezekkel a szavakkal adta át a szerkesztőségünkbe kora reggel beérkezett faxot ügyeletesünk, a néhány soros levelet elolvasva azonban egyértelművé vált: az ügyet nem lehet egy rövid tréfával elintézni.

A levelet Dragóner Attila, a Ferencváros játékosa írta alá, emellett a levél hangvétele és a küldő telefonszáma is megerősítette, hogy nem egy - Beckham vallomása által ihletett - tréfáról van szó. Néhány percnyi telefonálgatás után - a többszörös válogatott mobiltelefonja kikapcsolva, az FTC-nél nem tudták megmondani, hogyan érhetnénk el - egy Budapest környéki klinikát feltárcsázva sikerült néhány szót váltanunk az első (elismert) magyar áldozattal.

- Igen, a levelet én írtam, nincs szó tévedésről - vágott a dolgok közepébe a Fradi 27 éves sztárja. - Jelenleg a futballitis legnagyobb hazai szakértői vizsgálják állapotomat, úgyhogy még korai lenne arról beszélni, mennyire komoly a helyzet - folytatta.

Kérdésünkre, hogy mikor és milyen szindrómák alapján fordult orvoshoz, így válaszolt:

- Szerdán, amikor a srácokkal a zalaegerszegi meccs előtt a futballitis-ről beszélgettünk, még nem sejtettem, hogy másnap este már saját magamon is láthatom a tüneteket. Csütörtökön azonban - rövidebb emlékezet-kimaradás után - hirtelen lakásom nappalijában találtam magam, kezemben egy fehér festékkel bekent ecsettel. Feleségemtől tudtam meg, hogy az előző néhány órában zöldre festettem a padlót és térfelekre osztottam a szobát, kezdőkörrel, gólvonallal - de erről nem szeretnék többet mesélni...

- Holnap a Dunaferr ellen játsszátok utolsó bajnoki meccseteket. Akaratlanul is felmerül a kérdés, hogy számíthat-e rád szombaton Garami József?

- Azt hiszem, a futballitis egyáltalán nem gátol a játékban, sőt - most úgy érzem, minden idegszálammal a focira koncentrálok, éppen ez a láz lényege. A Ferencváros vezetéséből senki sem kommentálta az ügyet, azonban biztos forrásból úgy értesültünk, hogy Dragóner Attila - hacsak nem lépnek fel szövődmények - pályára lép szombaton az Üllői úton. Biztosíthatjuk olvasóinkat, hogy - miként eddig is - igyekszünk a jövőben is minden, a lázzal kapcsolatos hírről elsőként beszámolni az Index hasábjain.

A Futballitist Kutató Intézet felhívása

Amennyiben Ön, vagy ismerőse futballitis-gyanús eseteket észlel a jövőben, kérjük, haladéktalanul jelezze az alábbi címen: futballitis@mail.index.hu

.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?