Dragóner Attilán is jelentkeztek a futballitis tünetei

2002.05.24. 12:32
David Beckham tegnapi nyilatkozatát egyelőre nem követték további vallomások Tokióban, ugyanakkor egy magyar játékos ismerte be, hogy futballitis-szel fertőzött. Munkatársunknak sikerült telefonon elérnie a betegsége ellenére is a szombati fordulóra készülő Dragóner Attilát.
"Bár mindenben ilyen gyorsan követnénk az angol focistákat!" - ezekkel a szavakkal adta át a szerkesztőségünkbe kora reggel beérkezett faxot ügyeletesünk, a néhány soros levelet elolvasva azonban egyértelművé vált: az ügyet nem lehet egy rövid tréfával elintézni.

A levelet Dragóner Attila, a Ferencváros játékosa írta alá, emellett a levél hangvétele és a küldő telefonszáma is megerősítette, hogy nem egy - Beckham vallomása által ihletett - tréfáról van szó. Néhány percnyi telefonálgatás után - a többszörös válogatott mobiltelefonja kikapcsolva, az FTC-nél nem tudták megmondani, hogyan érhetnénk el - egy Budapest környéki klinikát feltárcsázva sikerült néhány szót váltanunk az első (elismert) magyar áldozattal.

- Igen, a levelet én írtam, nincs szó tévedésről - vágott a dolgok közepébe a Fradi 27 éves sztárja. - Jelenleg a futballitis legnagyobb hazai szakértői vizsgálják állapotomat, úgyhogy még korai lenne arról beszélni, mennyire komoly a helyzet - folytatta.

Kérdésünkre, hogy mikor és milyen szindrómák alapján fordult orvoshoz, így válaszolt:

- Szerdán, amikor a srácokkal a zalaegerszegi meccs előtt a futballitis-ről beszélgettünk, még nem sejtettem, hogy másnap este már saját magamon is láthatom a tüneteket. Csütörtökön azonban - rövidebb emlékezet-kimaradás után - hirtelen lakásom nappalijában találtam magam, kezemben egy fehér festékkel bekent ecsettel. Feleségemtől tudtam meg, hogy az előző néhány órában zöldre festettem a padlót és térfelekre osztottam a szobát, kezdőkörrel, gólvonallal - de erről nem szeretnék többet mesélni...

- Holnap a Dunaferr ellen játsszátok utolsó bajnoki meccseteket. Akaratlanul is felmerül a kérdés, hogy számíthat-e rád szombaton Garami József?

- Azt hiszem, a futballitis egyáltalán nem gátol a játékban, sőt - most úgy érzem, minden idegszálammal a focira koncentrálok, éppen ez a láz lényege. A Ferencváros vezetéséből senki sem kommentálta az ügyet, azonban biztos forrásból úgy értesültünk, hogy Dragóner Attila - hacsak nem lépnek fel szövődmények - pályára lép szombaton az Üllői úton. Biztosíthatjuk olvasóinkat, hogy - miként eddig is - igyekszünk a jövőben is minden, a lázzal kapcsolatos hírről elsőként beszámolni az Index hasábjain.

A Futballitist Kutató Intézet felhívása

Amennyiben Ön, vagy ismerőse futballitis-gyanús eseteket észlel a jövőben, kérjük, haladéktalanul jelezze az alábbi címen: futballitis@mail.index.hu

.