Gyöngyi
6 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Dávid Kornélnak véget ért a szezon

2002.05.24. 19:45
Dávid Kornél csapata, a francia Strasbourg a hétvégi vereségének következtében nem jutott be a bajnokság rájátszásába. Ez a tény azonban nem törte le a Chicago Bulls egykori profiját, és az Indexnek kifejtette: titkon még mindig egy amerikai ajánlatban reménykedik, noha a gall csapatnál is marasztalják. Ám első célja - immár itthon - makacs sérülésének kipihenése.
Az egyetlen magyar NBA-játékos, Dávid Kornél miután októberben a Washington Wizardsnál nem kapott szerződést, a francia Strasbourg tartott igényt a szolgálataira. A Strasbourg az egyik francia élcsapatnak számít, és novemberben Dávid Kornél jövetelével egyértelműen a dobogós helyezést célozta meg.

Dávid pontjai kevásnek bizonyultak

A tervek aztán zátonyra futottak, nagy csalódást okozva a gárda nem jutott be a rájátszás legjobb nyolc csapata közé. Az utolsó mérkőzésen, a tengerparti Antibes otthonában igen fontos meccset veszítve - a vendéglátók így maradtak benn - kiszorultak a nyolcas elitből.

A meccsen egyébként Dávid sérülése ellenére - másfél hete nem edzett, mert izomhúzódással bajlódik, a találkozó közben is kezelték - 17 pontot dobott, ám a 87-83-as vereséget így sem tudták elkerülni.

A sérülések magyarázzák a kudarcot

"Így legalább jöhetek haza, és kipihenhetem a sérülésemet" - értékelt fanyar humorral közvetlenül a mérkőzés után az Indexnek a 206 centis bedobó. - Szerencsére nincs nagyobb bajom - válaszolt a sérülését firtató kérdésünkre -, de a hátizmom hózódása igen kellemetlen.

A szezont értékelendő kifejtette: a csapatnak a játékosanyag alapján sokkal előrébb kellene tartania, hiszen Occansey és Forte a világbajnoki érmes csapatnak a tagja volt. Ám a sorozatos sérülések miatt - az írányító, Jennings volt a nagy veszteség - nem tudtak soha a legjobb összeállításban felállni, ennek aztán az lett az eredménye, hogy a hajrára elfáradtak a sztárok, és az utolsó három sorsdöntő találkozót elbukták, így pedig nem juthattak a nyolc közé.

Továbbra is Amerika

Dávid azt is elárulta, hogy még nem tett le Amerikáról, bár egy jobb csapatban kétségkívül nagyobbak lettek volna az esélyei. "Mindenesetre a strasbourgiak nagyon szeretnék, ha ott maradnék, már a szerződést is elém tették. A menedzserem, Steve Hewman azonban azon fáradozik, hogy az NBA-ben ismét kipróbálhassam magam. Annyira viszont már rutinos vagyok, hogy még egyszer nem garantált szerződésre már ne mondjak igent" - fejtegette.

"Akkor inkább itt maradok Franciaországban, vagy Olaszországban, hiszen itt minden bizonnyal vár még rám néhány jó év" - folytatta. Dávid amúgy a bajnokság pontversenyének összesítésében a negyedik helyen végzett, több mint tizennyolc pontos átlaggal. Mindössze három amerikai előzi meg.

Már a héten itthon lesz

Megjegyezte még, jól érzi magát Strasbourgban, és ami ennél is fontosabb, a családja is. "Autóval is haza tudok menni, ha akarok" - utalt az európai élet előnyeire. "Már a héten otthon is leszek" - összegzett.

Tudósításunkat az Avanglion és az Opel Sztráda támogatta.