Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Ecclestone megfenyegette a Ferrarit

2002.05.25. 12:02
Bernie Ecclestone, a Forma-1 első számú vezetője dühös lenne, ha a vasárnapi Monacói Nagydíjon a Ferrari vezetői ismét a boxutcából döntenék el a végeredményt, és ettől "el is tiltotta" őket. Ecclesstone szerint az eset nem tett jót a Forma-1-nek, ám egy csapat hiábja miatt nem kell az egész sportágat hibáztatni.
"Nem lenne bölcs dolog, ha újra ezt tennék, a szurkolókkal együtt én is nagyon dühösen fogadnám. Csak akkor lenne elfogadható a döntés, ha a világbajnoki cím sorsa múlna ezen, de Michael Schumacher már 27 ponttal vezet" - mondta Bernie Ecclestone.

Bernie Ecclestone
"Számomra is kellemetlen meglepetést jelentett az ausztriai incidens, elegánsabban is megoldhatták volna a helycserét. De ők megsértették az embereket, s ez nem tett jót a Forma-1-nek. Sejthették, hogy a rajongóknak sem tetszik majd a dolog, de ezt figyelmen kívül hagyták. A Ferrari miatt azonban nem lehet az egész sportágat hibáztatni"- folytatta a Forma-1 vezetője.

A spielbergi versenyen szinte végig Barrichello vezetett, de az utolsó körökben látványosan lassított, s végül közvetlenül a cél előtt - a csapatvezetés utasítására - átengedte az első helyet. csapattársának, a négyszeres világbajnok Michael Schumachernek. A német az eredményhirdetésnél nem állt a dobogó legfelső fokára, hanem brazil csapattársát küldte oda, s a kezébe nyomta a győztesnek járó trófeát is.

A verseny utáni nemzetközi sajtótájékoztatón is eltértek a hagyományoktól, Barrichello szólalt meg először, s csak őt követte az idősebbik Schumacher-fivér.

h i r d e t é s

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) június 26-án vizsgálja ki a világszerte vihart kavaró befutó körülményeit. A Motorsport Világtanács következő, párizsi meghallgatásán az első helyet átadó brazil Rubens Barrichellónak, a győztes német Michael Schumachernek, valamint a Ferrari több vezetőjének kell részt vennie.