Viola
-5 °C
-2 °C

Három olimpiai bajnok szorult ki a pólóválogatottból

2002.05.26. 16:37
Kósz Zoltán, Varga I Zsolt és Märcz Tamás hiányzik Kemény Dénes új, 21 tagú válogatott keretéből a sydneyi aranyérmesek közül. A szövetségi kapitány hozzájuk hasonlóan egyelőre nem vette figyelembe a múlt vasárnapi bajnoki döntőn történtek miatt fegyelmi eljárás alatt álló öt játékost sem, köztük az Európa-bajnok Varga Tamást.
Az idei év nem bővelkedik igazán rangos világeseményben, a Világkupán és az idén életre hívott Világligában ettől függetlenül kötelező lesz a jó szereplés a magyar vízilabda válogatottnak. Ebből adódóan a szezon zárultával Kemény Dénes szövetségi kapitány kijelölte, kikkel szeretné ezt az évet végigversenyezni.

Fáradság és bizonytalanság

A válogatott idei menetrendje:
Május 29.-június 4.: napi két közös gyakorlás Budapesten
Június 5-8.: edzőtábor Kaposváron
Június 13-16.: nemzetközi torna Rómában
Június 29.-július 28.: Világliga-csoportmérkőzések, 3 itthon, 3 idegenben
Augusztus 2-4.: Világliga, négyes döntő, Patrasz
Augusztus 8-11.: Unicum Kupa, Budapest
Augusztus 22-25.: Világ Kupa, Belgrád
- Az első edzés csütörtökön lesz, ám Kovács, Steinmetz Barnabás, Kásás, Biros, Kiss Gergely, Bárány és Molnár, akik játszottak a péntek-szombati BL-döntő meccsein, kapnak még néhány nap szabadságot és csak jövő hétfőn kapcsolódnak be a közös felkészülésbe - tájékoztatta az MTI-t a kapitány.

Kemény annyi kommentárt fűzött jelöltjeinek névsorához, hogy néhány sérülés illetve a fegyelmi eljárás és néhány jelöltjének fáradtsága okoz némi bizonytalanságot, ezért hívott meg a keretbe a tervezett 18-nál hárommal több játékost.

Molnár három hétig nem foghat labdát a kezébe

- Molnár Tamás ugyan kerettag, de egyelőre nem számíthatok rá, mert olyan ujjsérülést szenvedett a szombati BL-döntőn, hogy három hétig nem foghat labdát a kezébe.

A kimaradt klasszisokkal kapcsolatban azt mondta, hogy elsősorban az athéni olimpiára kell csapatot építenie, s ezért tekintett el például a 34 és fél éves Kósz beválogatásától, függetlenül attól, hogy az elmúlt hetekben szenzációs formában védett a Vasas kapusa. A két bajnokról azonban nem szólt. Annyi azonban bizonyos, hogy Märcz már tavaly sem kapott helyet a világbajnokságon, a center és szellemi vezér, Varga Zsolt helyét pedig feltehetően másokkal kívánja betölteni Kemény. Varga amúgy tavaly már nem tudott meghatározó játékos lenni.

Már az olimpia a cél

- Kettős a feladat: egyrészt az augusztusi Világliga döntőre és Világ Kupára kell ütőképes, jó formában lévő válogatottat felkészíteni, másrészt tényleg az elsődleges cél a most még távolinak tűnő athéni olimpia - összegzett a szakvezető.

Az új válogatott keret:

Kapusok: Szécsi, Kovács Z., Jászberényi
Mezőnyjátékosok: Vári, Steinmetz B., Fodor, Biros, Katonás, Vindisch, Kásás, Varga D., Nyéki, Székely, Kiss G., Kiss Cs., Madaras, Benedek, Molnár T., Bárány, Steinmetz Á., Kiss G.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!