Fordulat a futballitis-kutatásban

2002.05.27. 11:54
Hosszú távra rendeződött a futballitis-kutatás sorsa, miután az adidas bejelentette: szponzorálni fogja a Futballitist Kutató Intézet (FKI) tevékenységét. A német sportszergyártó nem csak pénzzel járul hozzá a láz megismeréséhez - számos, a cég által támogatott játékost küldenek az FKI laboratóriumaiba.
Első hallásra szokatlan lépésre szánta el magát a labdarúgásban évtizedek óta érdekelt adidas: miután több, a cég által szponzorált focistáról is kiderült, hogy futballitis-szes, felkarolta a titokzatos járványt kutató intézetet is.

"Nem csak azért örülünk az adidas megjelenésének, mert támogatásukkal a legmodernebb technikát is bevethetjük a futballitis megismerése érdekében, hanem mert segítségükkel több olyan játékost is tanulmányozhatunk, akiken igencsak elhatalmasodott a kór" - kommentálta a döntést Dr. Jonathan J. Smith, az FKI igazgatója.

Hogy kikre is gondolt pontosan a sajtó által újabban csak "Dr. Futballitis"-ként emlegetett szakértő, egyelőre nem világos - az illetékesek ma estére ígérnek bővebb tájékoztatást az ügy részleteiről.

A témával kapcsolatban magánnyomozást végző munkatársunk egyelőre annyit tudott meg egy magát megnevezni nem kívánó futballitis-kutatótól, hogy a Magyar Televízió az elsők között fog beszámolni a legfrissebb eredményekről az M2 csatorna ma este 17:55-kor kezdődő Futballhétfő magazinjában.

Informátorunk néhány felvételt kicsempészett kedvünkért az FKI szigorúan titkos filmtárából, így Önök most az interneten elsőként nyerhetnek a szó szoros értelmében bepillantást az Intézet mindennapjaiba. A videók megtekintéséhez kattintson a képre!

mpeg video, 1 Mb mpeg video, 1 Mb
A futballlitis már a bírókat sem kíméli: Pierluigi Colina csak egy a több száz áldozat közül. Az Intézet kutatói a páciensek provokálásától sem riadnak vissza a kór jobb megismerése érdekében.(Megtekintése 14 év alatt nem ajánlott)
mpeg video, 1 Mb mpeg video, 1 Mb
Smith professzor elmés kísérletet dolgozott ki Beckham érintettségének bizonyítására.(Megtekintése 14 év alatt nem ajánlott) Természetes környezetében vizsgálják a fertőzöttségével még nem szembesült Zidane-t.

A Futballitist Kutató Intézet felhívása

Amennyiben Ön, vagy ismerőse futballitis-gyanús eseteket észlel a jövőben, kérjük, haladéktalanul jelezze az alábbi címen: futballitis@mail.index.hu

.