Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Másfél éves eltiltást kapott az Európa-bajnok

2002.05.28. 10:31
A Magyar Vízilabda Szövetségben súlyos büntetéseket kaptak a pólóbajnoki döntőn botrányt okozó Vasas játékosai és szakvezetői. A legsúlyosabb büntetés másfél év, míg a legkevesebb fél éves eltíltás. A Honvéd részéről mindössze Szívóst marasztalták el, ő négy meccses eltiltással bűnhődött.
A Magyar Vízilabda Szövetség fegyelmi bizottságának ülésén, közel ötven percig arról folyt a vita, hogy megtartsák az ülést, vagy elhalasszák egy későbbi időpontra. Nos végül megtartották, és a több mint öt órás tanácskozás után igen kemény döntéseket hozott a testület az elmúlt hétvégén botrányba fulladt Honvéd-Vasas bajnoki döntőn kirobbant verekedés vétkeseivel szemben.

A testület két televízió összefoglalóját is megtekintette, és ez alapján a legkeményebben a Vasas két játékosát, Varga Tamást és Mátyás Zoltánt büntette. Őket a szövetség 2003 december 31-ig, mindennemű sporttevékenységtől eltiltotta. Az angyalföldi csapat két másik játékosa, Hesz Máté és Varga Zsolt, fél évvel kevesebbel megúszta. Őket 2003 június 30-ig tiltották el. Ennél egy hónappal kapott többet a gárda vezetőedzője Somossy József, aki 2003 július 31-ig nem ülhet a kispadra.

A testület döntése szerint a Vasas szakosztályvezetőjének, Méhes Jenőnek a büntetése ez év végéig szól. Az ellenfél oldaláról Szívós Márton kapott mindössze büntetést, a pólós dinasztia legfiatalabb tagját négy találkozótól tiltották el. A Vasas részéről valamennyi érintett jelezte: fellebbez.

A Vasas vezetői és játékosai - miközben egyikőjük sem nyilatkozik - minden bizonnyal fellebbeznek az ítélet ellen.