Másfél éves eltiltást kapott az Európa-bajnok

2002.05.28. 10:31
A Magyar Vízilabda Szövetségben súlyos büntetéseket kaptak a pólóbajnoki döntőn botrányt okozó Vasas játékosai és szakvezetői. A legsúlyosabb büntetés másfél év, míg a legkevesebb fél éves eltíltás. A Honvéd részéről mindössze Szívóst marasztalták el, ő négy meccses eltiltással bűnhődött.
A Magyar Vízilabda Szövetség fegyelmi bizottságának ülésén, közel ötven percig arról folyt a vita, hogy megtartsák az ülést, vagy elhalasszák egy későbbi időpontra. Nos végül megtartották, és a több mint öt órás tanácskozás után igen kemény döntéseket hozott a testület az elmúlt hétvégén botrányba fulladt Honvéd-Vasas bajnoki döntőn kirobbant verekedés vétkeseivel szemben.

A testület két televízió összefoglalóját is megtekintette, és ez alapján a legkeményebben a Vasas két játékosát, Varga Tamást és Mátyás Zoltánt büntette. Őket a szövetség 2003 december 31-ig, mindennemű sporttevékenységtől eltiltotta. Az angyalföldi csapat két másik játékosa, Hesz Máté és Varga Zsolt, fél évvel kevesebbel megúszta. Őket 2003 június 30-ig tiltották el. Ennél egy hónappal kapott többet a gárda vezetőedzője Somossy József, aki 2003 július 31-ig nem ülhet a kispadra.

A testület döntése szerint a Vasas szakosztályvezetőjének, Méhes Jenőnek a büntetése ez év végéig szól. Az ellenfél oldaláról Szívós Márton kapott mindössze büntetést, a pólós dinasztia legfiatalabb tagját négy találkozótól tiltották el. A Vasas részéről valamennyi érintett jelezte: fellebbez.

A Vasas vezetői és játékosai - miközben egyikőjük sem nyilatkozik - minden bizonnyal fellebbeznek az ítélet ellen.