Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Kuti Kis és Sávolt is kiesett a Roland Garroson

2002.05.29. 15:45
Kapros Anikó keddi bravúrja után Kuti Kis Ritának nem sikerült a francia nyílt teniszbajnokságon a második fordulóba jutni. Az egykoron a világranglista 47. helyén álló magyar játékos az első szettet megnyerte ugyan, a második illetve a harmadik szettben mindössze egy gémre futotta az erejéből. A két éve a harmadik fordulóig jutó Sávolt Attila sem járt jobban, neki még szettre sem futotta az erejéből.
Kuti Kis Rita idei szezonja rosszul indult, hiszen sorra veszítette világranglista pontjait, ennek köszönhetően visszaesett a világranglista 208. helyére, ily módon selejtezőre kényszerült a Roland Garroson. Mindhárom meccsét megnyerte azonban, és ez némi reményt adott, hiszen már rég fordult elő, hogy zsinórban ilyen jó teljesítményre legyen képes.

Jó kezdés, borzalmas folytatás

Ráadásképpen a főtáblán a svájci Mikaelian - 53. a ranglistán - személyében nem kapott verhetetlen ellenfelet. Kuti Kis nem is kezdte rosszul a meccset, hiszen az első szettet 6:4-re megnyerte. Ekkor még egyáltalán nem jelentkeztek kondicionális problémái, fejben is ott volt, az ütései is jól sikerült.

A második játszmában azonban összeomlott, egyre-másra veszítette el adogatásait, és mindössze egy gémre futotta az erejéből. A harmadik szett sem indult jól számára, hiszen mindkét szervagémjét elbukta, az elsőt simán, a másikat derekasan küzdve. Így már érezni lehetett, hogy nem lesz kedvező vége a meccsnek, ami gyorsan be is következett. Nullára veszített, pontosan úgy, ahogy Henin kedden Kapros ellen.

Sávolt is gyorsan búcsúzott

Sávolt Attila - 68. a világranglistán - mindeközben elveszítette a belga Rochus ellen az első játszmát, a másodikban azonban jobban koncentrált férfi éljátékosunk, ám breakelőnyét nem sikerült érvényesítenie, a rövidítésben pedig esélye sem volt, hogy nyerjen.

A harmadik játszmában pedig mintha olykor nem is lett volna a pályán, úgy nyerte pontjait a ranglistán a 66. belga. Végül 6:2 lett az eredmény, ami azt jelenti, az öt magyarból csupán Kapros Anikó maradt versenyben. Ő a nyolcvanadik francia Razzanóval játszik csütörtökön, akit már többször megvert, igaz ki is kapott tőle néhányszor.

További eredmények:
S. William (amerikai, 3.)-Sucha (szlovák) 6:3, 6:0
Dokic (jugoszláv, 7.)-Gagliardi (svájci) 6:4, 6:2
Tyuljaganova (üzbég, 14.)-Dyrberg (dán) 7:6 (10-8), 6:3
Marrero (spanyol) - Sanchez-Vicario (spanyol, 15.) 6:0, 6:1
Tanasugarn (thaiföldi, 17.)-Chladkova (cseh) 6:3, 6:2
Schnyder (svájci, 20.)-Sequera (venezuelai) 6:3, 6:2
Schiavone (olasz)-Smashnova (izraeli, 21.) 6:4, 6:2
Dominikovic (ausztrál)-Stevenson (amerikai, 28.) 6:3, 6:2
Torrens-Valero (spanyol, 32.)-Grzybowska (lengyel) 6:2, 6:1
Pierce (francia)-Szeljutyina (kazah) 7:5, 7:5
Wheeler (ausztrál)-Kurnyikova (orosz) 6:4, 6:3