Kapros Anikó búcsúzott Párizstól

2002.06.02. 17:53
A francia nyílt teniszbajnokság szombati napján búcsúzott az utolsó egyéniben még versenyben lévő magyar versenyző Kapros Anikó. A magyar höélgyet a két évvel ezelőtti győztes, a francia Mary Pierce búcsúztatta. Mandula Petra azonban párosban továbbjutott az osztrák Patricia Wartusch oldalán.
Nem sikerült az újabb bravúr a világranglista 180. helyén álló Kapros Anikónak a francia nyílt teniszbajnokságon. A magyar versenyző két játszmában szenvedett vereséget a hazai pályán versenyző - és 95-ben az Austral Opent is megnyerő - Mary Piercetől.

A selejtezővel együtt szombatig öt meccsen sikeresen túljutó magyar teniszező az első játszma közepéig tartotta a lépést a két évvel ezelőtti győztessel, sőt 2:4 után még el is vette adogatását. Ezután viszont Pierce végleg megtörte az ellenállását, s nagyon simán döntötte el a továbbjutást.

A 27 éves francia 19 nyerő ütésére 7 válasz érkezett, s az önhibák tekintetében nem jelentett jót a 18 éves magyar 31-22-es "előnye". Pierce ötször, Kapros egyszer nyerte el ellenfele adogatását. A 16 perces 2. játszma során Kapros mindössze 6 labdamenetben volt jobb. Így a magyar versenyző 6:3, 6:0 arányú vereséget szenvedett.

Mandula Petra párosban az osztrák Patricia Wartusch oldalán azonban sikerrel vette a következő fordulót is. A magyar hölgy és társa a Fokina, Perebijnisz orosz, ukrán kettősnél bizonyult jobbnak 4:6, 6:0, 6:4 arányban. A következő körben a Alicia Molik, Magui Serna ausztrál, spanyol kettős vár rájuk.