Bajnok a GYSEV-RINGA

2002.06.02. 17:48
A GYSEV-Ringa nyerte meg a női kosárlabda-bajnokságot, miután a döntőben 3-0-ás összesítéssel legyőzte a címvédő Pécsi VSK-t. A vasárnapi találkozón a soproniak 80-63-ra diadalmaskodtak, és '99 tán lettek újra bajnokok.
Az első támadást a Pécs vezette, de eladták a labdát. Nem úgy a soproniak, akik pillanatok alatt 4-0-ra vezettek. A soproni közönség szinte extázisban űzte-hajtotta kedvenceit, akik remekül játszottak. A túloldalon egyedül Újvári volt partiban a hazaiakkal, aki hárompontosaival tartotta életben a pécsi reményeket. Az első negyed hárompontos hazai előnnyel zárult. (21-17)

A második tíz perc elején mindkét gárda képtelen volt a kosárba találni. Ám miután megtört a "góliszony" Baloghék növelni tudták előnyüket. Mindkét edző időt kért, ez azonban nem sok változást hozott a játékban: a Sopron vezetett, a Pécs futott az eredmény után. A félidőben aztán nyolcpontos előnye lett Farkas Sándor csapatának. (40-32)

A folytatás már nem tartogatott különösebb izgalmakat, csupán a győzelem aránya volt kérdéses. Végül ez tizenhét pont lett, és a találkozó igazi népünnepélyként ért végett. Így a GYSEV-Sopron együttese a bajnoki döntő harmadik találkozóján is nyerni tudott a PVSK ellen, ezzel elhódítva a magyar bajnoki címet.

Farkas Sándor együttese már a találkozó elején magához ragadta a vezetést és egy percig sem engedte ki a kezéből, ezzel is tudatosítva a pécsiekkel: itt ma csak a Sopron győzhet. Végül így is történt, így 1999 után ismét a soproniak a bajnokok.

Bajnoki döntő, 3. mérkőzés
GYSEV-RINGA - MiZo-PVSK 80-63 (21-17, 19-15, 24-17, 16-14)
Sopron, 2500 néző V.: Vígh dr., Benczur T.
A soproni csapat három győzelemmel megszerezte a bajnoki címet.