Levélben kértek bocsánatot a Vasas játékosai Kiss Gergőtől

2002.06.03. 14:55
Miután hétfőn a fegyelmi bizottság tagjai példátlanul súlyos - első fokon egy-másfél évre ítélték Varga Tamást, Varga Zsoltot, Hesz Mátét és Mátyás Zoltánt - eltiltással sújtották a Vasas verekedő játékosait, mind a négyen aláírták azt a nyílt levelet, amelyikben bocsánatot kérnek a sértett, Kiss Gergőtől. Olimpiai bajnokunk arccsontja eltörött az ütések során.
A történet ismert: a május 19-i Honvéd-Vasas pólódöntő ötödik mérkőzése tömegverekedésbe torkollott. Ezek után azonban a provokálónak tartott Vasas-játékosok hallgattak, nem kértek bocsánatot. Pénteken, tizenkét nappal az események után azonban megkövették játékostársukat.

Legszívesebben már a meccs után megtették volna

"Hidd el, legszívesebben már a meccs után oda szerettünk volna menni hozzád, hogy bocsánatot kérjünk a történtekért. Nem tehettük, hiszen rögtön ránk sütötték volna, hogy azért vagyunk bűnbánóak, mert félünk a büntetéstől. Most, hogy ez már megtörtént, senki sem tételezhet fel részünkről sunyi szándékot." - írják a levél elején.

A Vasas-pólósok, mint írják, őszintén és jóleső érzéssel kérik bocsánatát és egyúttal minden pólóbarátét is, akiket megbotránkoztattak és megingattak abban a hitükben, hogy a vízilabda fantasztikusan szép játék és érdemes a szeretetre.

Féradtak, hajszoltak voltunk

A levél folytatása így hangzik: "Megfeledkeztünk magunkról. Elfelejtettük a lényeget, a vízilabda ember-ember elleni küzdelmét. Ellenfelekből, azon a valóban szomorú szombat-vasárnapi két mérkőzésünkön ellenségek lettünk. A verekedésért csak mi vagyunk a hibásak, s bár nincs rá mentség, de Te is tudod, mit jelent 21 nap alatt 11 mérkőzést játszani és a szombati derbi befejezése után 15 óra múlva ismét vízbe szállni. Fáradtak, hajszoltak voltunk és abban a néhány másodpercben még meg is feledkeztünk magunkról."

A négy játékos levelének lényege: szégyellik magukat és nagyon sajnálják ami történt. Soraikat azzal zárják, hogy remélik: "megkeresésünk igazi elégtételt jelent Számodra és a közösen imádott nagy szerelmünk, a vízilabda is hajlandó a bocsánatkérést elfogadni!"