Serena Williams győzött Párizsban

2002.06.08. 19:26
Az amerikai Serena Williams nyerte a francia nyílt teniszbajnokságot, miután a fináléban két játszmában legyőzte nővérét, Venust. Az első játszma hozta szorosabb küzdelmet, Serena csak 7-5-re tudott diadalmaskodni. A másodikban már biztosabban játszott, rögtön a szett elején elvette ellenfele adogatójátékát, és végül magabiztosan, 6-3-ra győzött.
A tavalyi US Open után ismét családi döntőt hozott egy Grand Slam verseny fináléja. Ezúttal Párizsban került egymással szembe a két teniszező Williams testvér, Serena és Venus. Az Egyesült Államokban az idősebb nővér, Venus diadalmaskodott, így volt miért visszavágnia Serenának.

Nem úgy tűnt, hogy sikerül revánsot vennie, hiszen a mérkőzés első szakaszában Venus játszott jobban. Vezetett 2-0 és 4-2-re is, ám a játszmát nem sikerült megnyernie. A valóban nagy küzdelmet hozó párviadalon 5-5-nél történt a döntő fordulat. Serna ismét elnyerte nővére adogatójátékát, majd hozta sajátját, és megnyerte az első játszmát 7-5-re.

A második szettben ott folytatta Serena, ahol az elsőt befejezte: ismét fogadóként sikerült játékot rabolnia. Hihetetlenül rövid idő, alig tíz perc elhúzott 3-0-ra. Ekkor Venus még egyszer feltámadt, és elvette Serena adogatását. Ám ezt a lehetőséget nem tudta kihasználni, hiába jött fel 4-3-ra is, a hajrában ismét Serena remekelt, és győzött 6-3-ra.
A győztes 760 500, a vesztes 380 250 eurót kapott.

Női egyes, döntő:
Serena Williams (amerikai, 3.)-Venus Williams (amerikai, 2.) 7:5, 6:3