Nándor
9 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Serena Williams győzött Párizsban

2002.06.08. 19:26
Az amerikai Serena Williams nyerte a francia nyílt teniszbajnokságot, miután a fináléban két játszmában legyőzte nővérét, Venust. Az első játszma hozta szorosabb küzdelmet, Serena csak 7-5-re tudott diadalmaskodni. A másodikban már biztosabban játszott, rögtön a szett elején elvette ellenfele adogatójátékát, és végül magabiztosan, 6-3-ra győzött.
A tavalyi US Open után ismét családi döntőt hozott egy Grand Slam verseny fináléja. Ezúttal Párizsban került egymással szembe a két teniszező Williams testvér, Serena és Venus. Az Egyesült Államokban az idősebb nővér, Venus diadalmaskodott, így volt miért visszavágnia Serenának.

Nem úgy tűnt, hogy sikerül revánsot vennie, hiszen a mérkőzés első szakaszában Venus játszott jobban. Vezetett 2-0 és 4-2-re is, ám a játszmát nem sikerült megnyernie. A valóban nagy küzdelmet hozó párviadalon 5-5-nél történt a döntő fordulat. Serna ismét elnyerte nővére adogatójátékát, majd hozta sajátját, és megnyerte az első játszmát 7-5-re.

A második szettben ott folytatta Serena, ahol az elsőt befejezte: ismét fogadóként sikerült játékot rabolnia. Hihetetlenül rövid idő, alig tíz perc elhúzott 3-0-ra. Ekkor Venus még egyszer feltámadt, és elvette Serena adogatását. Ám ezt a lehetőséget nem tudta kihasználni, hiába jött fel 4-3-ra is, a hajrában ismét Serena remekelt, és győzött 6-3-ra.
A győztes 760 500, a vesztes 380 250 eurót kapott.

Női egyes, döntő:
Serena Williams (amerikai, 3.)-Venus Williams (amerikai, 2.) 7:5, 6:3