Orsolya
7 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Visszalépett vízilabda válogatottunk Rómában

2002.06.16. 15:11
A magyar vízilabda válogatott két fölényes győzelemmel kezdte a római felkészülési tornát, aztán egy rejtélyes vírus - ami torokfájást és lázt okozott - megtizedelte a mieinket, és a pénteki jugoszlávok elleni meccs már elmaradt. Szombatra pedig már csak négyen maradtak egészségesek, így korántsem volt véletlen, hogy a válogatott visszalépett - története során először.
Az idei Világliga küzdelmek előtt az első felkészülési tornára utazott el az átalakított - három olimpiai bajnok nélkül - magyar válogatott, nem utolsósorban azzal a szándékkal, hogy a fiatalokat is kipróbálja Kemény Dénes szövetségi kapitány.

Pedig két fölényes győzelemmel kezdődött

A románok és az ausztrálok ellen még nem is volt semmi baj, előbbi együttest 10-3-ra, utóbbit 14-3-ra verte csapatunk. Különösen örömteli volt, hogy a Bajnokok Ligája döntőben szenvedő Kásás Tamás három gólig jutott az ausztrálok ellen. (Biros valamint Kiss Gergő egyaránt négy találatot jegyzett.)

A pénteki mérleg: tíz beteg

Aztán a pénteki jugoszlávok elleni ütközetre megváltozott minden. Az addig csak lappangó vírus harcképtelenné tette a játékosok javarészét. Hárman lázasak lettek - Székely és Fodor Rajmund volt a legsúlyosabb állapotban -, heten pedig hőemelkedéssel küszködtek. A csapat orvosa, Pavlik Gábor úgy döntött: nem kockáztat, és nem engedi vízbe a betegeket, ami egyszersmind azt is jelentette, hogy a mérkőzés elmaradt.

Vári sarkát az erkélyajtó vágta szét

A nemzetközi szövetség elöljárói "húzták a szájukat", de belenyugodtak a döntésbe, mint ahogy abba is, hogy az olaszok elleni sem játsszák le a mieink, ha nem áll jelentős változás. Nos, a helyzet jottányit sem javult, mi több romlott. Akkorra már akik mindaddig egészségesek voltak is megbetegedtek. Így mindössze négyen - Kiss, Vári, Vindisch és Madaras - maradtak a keretből. (S hogy ne legyen még vége a pechsorozatnak: Várinak az erkélyajtó hasította szét a sarkát.)

Kemény szerint voltak biztató jelek

A közönséget kiszolgálandó ők négyen így is vízbe szálltak az olaszok ellen úgy, hogy néhány olasz játékos bennünket segített. A 9-2-es "magyar" siker így lényegében mellékes, csupán sajnálkozni lehet az elmaradt lehetőségek miatt. Bár a kapitány úgy értékelt, hogy akadtak biztató jelek a két meccsen.