Pulaiék négyesben sem lehetnek ott a világbajnokságon

2002.06.21. 16:55
A négyes kenu egységek válogatójával és a 200 méteres kenupárosok számára rendezett szétlövéssel tovább folytatódott a világ- és Európa-bajnokságon induló kajak-kenu csapat kialakítása. A szolnoki futamok legeredményesebb versenyzője a fiatal Malomsoki Sándor volt: három számot vállalt és mindegyikben győzedelmeskedett. Pulai Imre számára ugyanakkor szomorúan végződött a versengés, ugyanis négyes hajóban sem tudta kiharcolni a világversenyen való indulás jogát.
A május végén Szolnokon és a június 14-től 16-ig Szegeden tartott válogatóversenyeket követően egyedül a kenupárosok 200 méteres számában maradtak kérdőjelek.

Malomsoki bombaformában

Az első regattán a Buzál Miklós, Végh Attila duó, a másodikon pedig a Malomsoki Sándor, Vasali László kettős nyert, így a mai szétlövés döntött közöttük. Mivel Malomsokiék győztek, így a szabályok szerint ők a világbajnokságon, Buzálék pedig a július 18-án kezdődő szegedi MOL V. Síkvízi Kajak-kenu Európa-bajnokságon állhatnak rajthoz.

A szétlövést követően rendezték a kenu kvartettek válogató futamait, amelyek során 200 méteren a Malomsoki Sándor, Vasali László, Kolonics György, Iván Gábor egység magabiztosan verte a Feil Imre, Kozmann György, Belicza Béla, Kovács Gergely és a Buzál Miklós, Végh Attila, Pulai Imre, Fürdök Gábor négyeseket.

Pulaiék ezúttal is lemaradtak

A fél kilométeres távon Malomsoki folytatta a sikersorozatot, és Kozmann György, Iván Gábor és Belicza Béla társaságában legyőzte a Buzál, Végh, Pulai, Novák egységet.

A legegyértelműbb eredmény a leghosszabb távon született: az egyébként is esélyesebbnek tartott Novák, Iván, Belicza, Kozmann négyes nagy fölénnyel verte az Ipacs, Bozsik, Csabai, Györe kvartettet. A kenusok számára a válogatás ezzel lezárult: a győztes egységekkel az Eb-n és a vb-n is találkozhatunk.

A kapitány elégedett

Angyal Zoltán szövetségi kapitány elégedett a versenyzők teljesítményével, mint mondja, minden futamban magabiztos győzelem született, és ezt jó jelnek tartja az Európa-bajnokság előtt néhány héttel.

A csapat válogatása azonban a mai futamokkal még mindig nem ért véget: egy hét múlva - szintén Szolnokon - rendezik férfi kajak négyesek válogatóját. Azt követően véglegesedik az idei világversenyeken induló csapat, amelynek tagjai rögtön edzőtáborba vonulnak, hogy minél felkészültebben állhassanak rajhoz a július 18-án kezdődő MOL V. Síkvízi Kajak-kenu Európa-bajnokságon.

Nagyszerű rajt a duisburgi Világkupán

A magyar kajakosokat a női csapat képviseli a negyvenegy ország részvételével zajló duisburgi Világkupán, ahol a lányok - szokás szerint - már az első napon kiváló eredményeket produkáltak. A pénteki 1000 méteres előfutamok során a Dékány Kinga, Fazekas Krisztina, Rasztótzky Eszter, Szabó Ágnes egység, a Fazekas, Rasztótzky és a Szabó, Bóta duó egyaránt első helyen ért célba.

Az egyéni számokban Viski Erzsébet és Kovács Katalin indult, és mindketten másodikak lettek, így ők is biztos résztvevői lesznek a szombati döntőknek. Kiváló kajakozóink természetesen az 500 és 200 méteres távon is minden számban rajthoz állnak.