Gál
8 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Pulaiék négyesben sem lehetnek ott a világbajnokságon

2002.06.21. 16:55
A négyes kenu egységek válogatójával és a 200 méteres kenupárosok számára rendezett szétlövéssel tovább folytatódott a világ- és Európa-bajnokságon induló kajak-kenu csapat kialakítása. A szolnoki futamok legeredményesebb versenyzője a fiatal Malomsoki Sándor volt: három számot vállalt és mindegyikben győzedelmeskedett. Pulai Imre számára ugyanakkor szomorúan végződött a versengés, ugyanis négyes hajóban sem tudta kiharcolni a világversenyen való indulás jogát.
A május végén Szolnokon és a június 14-től 16-ig Szegeden tartott válogatóversenyeket követően egyedül a kenupárosok 200 méteres számában maradtak kérdőjelek.

Malomsoki bombaformában

Az első regattán a Buzál Miklós, Végh Attila duó, a másodikon pedig a Malomsoki Sándor, Vasali László kettős nyert, így a mai szétlövés döntött közöttük. Mivel Malomsokiék győztek, így a szabályok szerint ők a világbajnokságon, Buzálék pedig a július 18-án kezdődő szegedi MOL V. Síkvízi Kajak-kenu Európa-bajnokságon állhatnak rajthoz.

A szétlövést követően rendezték a kenu kvartettek válogató futamait, amelyek során 200 méteren a Malomsoki Sándor, Vasali László, Kolonics György, Iván Gábor egység magabiztosan verte a Feil Imre, Kozmann György, Belicza Béla, Kovács Gergely és a Buzál Miklós, Végh Attila, Pulai Imre, Fürdök Gábor négyeseket.

Pulaiék ezúttal is lemaradtak

A fél kilométeres távon Malomsoki folytatta a sikersorozatot, és Kozmann György, Iván Gábor és Belicza Béla társaságában legyőzte a Buzál, Végh, Pulai, Novák egységet.

A legegyértelműbb eredmény a leghosszabb távon született: az egyébként is esélyesebbnek tartott Novák, Iván, Belicza, Kozmann négyes nagy fölénnyel verte az Ipacs, Bozsik, Csabai, Györe kvartettet. A kenusok számára a válogatás ezzel lezárult: a győztes egységekkel az Eb-n és a vb-n is találkozhatunk.

A kapitány elégedett

Angyal Zoltán szövetségi kapitány elégedett a versenyzők teljesítményével, mint mondja, minden futamban magabiztos győzelem született, és ezt jó jelnek tartja az Európa-bajnokság előtt néhány héttel.

A csapat válogatása azonban a mai futamokkal még mindig nem ért véget: egy hét múlva - szintén Szolnokon - rendezik férfi kajak négyesek válogatóját. Azt követően véglegesedik az idei világversenyeken induló csapat, amelynek tagjai rögtön edzőtáborba vonulnak, hogy minél felkészültebben állhassanak rajhoz a július 18-án kezdődő MOL V. Síkvízi Kajak-kenu Európa-bajnokságon.

Nagyszerű rajt a duisburgi Világkupán

A magyar kajakosokat a női csapat képviseli a negyvenegy ország részvételével zajló duisburgi Világkupán, ahol a lányok - szokás szerint - már az első napon kiváló eredményeket produkáltak. A pénteki 1000 méteres előfutamok során a Dékány Kinga, Fazekas Krisztina, Rasztótzky Eszter, Szabó Ágnes egység, a Fazekas, Rasztótzky és a Szabó, Bóta duó egyaránt első helyen ért célba.

Az egyéni számokban Viski Erzsébet és Kovács Katalin indult, és mindketten másodikak lettek, így ők is biztos résztvevői lesznek a szombati döntőknek. Kiváló kajakozóink természetesen az 500 és 200 méteres távon is minden számban rajthoz állnak.