Jenő
-3 °C
6 °C

Késik az olimpiai megvalósíthatósági tanulmány

2002.07.01. 19:57
A Sportegyesületek Országos Értekezletén (SOSZ) a Gyermek Ifjúsági és Sportminisztérium nemrégiben kinevezett helyettes államtitkára, Köpf Károly arról tájékoztatott, hogy az eredti tervek szerint kétszeresére emelik jövőre a sport állami támogatását. Bejelentette azt is, hogy az olimpia megvalósíthatósági tanulmány két hónapos csúszásban van.
A 2012-es nyári ötkarikás játékok tervezett budapesti rendezésének feltételeit elemző megvalósíthatósági tanulmány a július 31-i eredeti időpontnál két hónappal később készül el - az okokra nem tért ki -, így az érdemi döntés a kérdésben csak az év végére várható.

A pályázatot benyújtottuk, várjuk a döntést

Minderről Köpf Károly, a Gyermek-, Ifjúsági és Sportminisztérium helyettes államtitkára tájékoztatta az egybegyűlteket a Sportegyesületek Országos Szövetségének értekezletén.

- A 2008-as labdarúgó Európa-bajnoksággal kapcsolatos pályázatot benyújtottuk, várjuk a döntést. Amennyiben a válasz pozitív lesz, el kell kezdenünk az ezzel kapcsolatos munkát - tette hozzá.

Kilencmilliárd az általános tartalékból

A sportért felelős helyettes államtitkár megerősítette korábbi bejelentését, miszerint jövőre a jelenlegi kétszeresére, másfél milliárd forintra szeretnék emelni az olimpiai sportágak támogatását.

A szövetségek alapfinanszírozására közel egymilliárdot szánnak. Köpf a pénzügyekkel kapcsolatban megjegyezte, hogy a tárca az általános tartalékból kilenc milliárd forintot igényel, elődje ugyanis az idei évre előirányzott összeg 94 százalékát elköltötte.

Előtérben az iskolai testnevelés

Hangsúlyozta, hogy átvilágítás után a megkezdett programok folytatódnak. A terveket ismertetve többek között azt mondta, hogy a ciklus végére az alsó tagozatos általános iskolások kötelező testnevelési óráinak számát a jelenlegi kettőről négyre, idősebb társaik esetében kettőről háromra szeretnék növelni.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?