Igaly Diána világbajnok

2002.07.06. 20:31
Az olimpiai bronzérmes skeetlövő, Igaly Diana a lahti világbajnokságon is igazolta remek képességeit, és megnyerte a versenyszámot. Igaly az alapverseny után is az élen állt, a döntőben pedig maximumot lőtt, így kétség sem férhetett a győzelméhez.
Igaly Diana négy éve a barcelonai világbajnokságon ért először egyéniben a csúcsra, akkor világbajnoki címe egyúttal azt is jelentette, hogy olimpiai kvótához jutott. A sydneyi olimpián aztán nem bírt az azeri Meftahedirovával, aki nem tudott hibázni, és ő csupán a harmadik helyért küzdhetett. A szétlövésben nagyszerűen összpontosított, és annak ellenére, hogy hazai riválissal versenyzett a bronzot zsebre tehette.

Hibátlan döntőbeli teljesítmény

Igaly azóta kisebb hullámvölgybe került, ám a mostani világbajnokság előtt nagyon fogadkozott, miszerint megismétli első helyét, így nem lesz szükség most sem a hosszú kvalifikációs sorozatra, hiszen az aranyérem mellé az athéni repülőjegy is jár.

Igalyt mostanság nem hátráltatta sérülés, és az alapverseny 75 korongjából mindössze kettőt hibázott el, így első helyen jutott a döntőbe. A fináléban aztán a 36 éves versenyző - ez nem kor a lövészetben - ismét bizonyította, hogy remek idegekkel rendelkezik, és nyert. Valamennyi korongot "leszedte", így négy év után ismét az első lett. A második Stranovskát három találattal, a harmadik brit Little-t hattal múlta felül.

Arany mellé bronz is jutott

A csapat sem vallott szégyent, Igaly Vasvárival és Göbölössel kiegészülve - előbbi a huszonkilenecedik, utóbbi a huszadik lett egyéniben - a harmadik helyet csípte el. A csapatversenyt Kína nyerte Oroszország előtt.