Pandora, Gabriella
-1 °C
4 °C

Igaly Diána világbajnok

2002.07.06. 20:31
Az olimpiai bronzérmes skeetlövő, Igaly Diana a lahti világbajnokságon is igazolta remek képességeit, és megnyerte a versenyszámot. Igaly az alapverseny után is az élen állt, a döntőben pedig maximumot lőtt, így kétség sem férhetett a győzelméhez.
Igaly Diana négy éve a barcelonai világbajnokságon ért először egyéniben a csúcsra, akkor világbajnoki címe egyúttal azt is jelentette, hogy olimpiai kvótához jutott. A sydneyi olimpián aztán nem bírt az azeri Meftahedirovával, aki nem tudott hibázni, és ő csupán a harmadik helyért küzdhetett. A szétlövésben nagyszerűen összpontosított, és annak ellenére, hogy hazai riválissal versenyzett a bronzot zsebre tehette.

Hibátlan döntőbeli teljesítmény

Igaly azóta kisebb hullámvölgybe került, ám a mostani világbajnokság előtt nagyon fogadkozott, miszerint megismétli első helyét, így nem lesz szükség most sem a hosszú kvalifikációs sorozatra, hiszen az aranyérem mellé az athéni repülőjegy is jár.

Igalyt mostanság nem hátráltatta sérülés, és az alapverseny 75 korongjából mindössze kettőt hibázott el, így első helyen jutott a döntőbe. A fináléban aztán a 36 éves versenyző - ez nem kor a lövészetben - ismét bizonyította, hogy remek idegekkel rendelkezik, és nyert. Valamennyi korongot "leszedte", így négy év után ismét az első lett. A második Stranovskát három találattal, a harmadik brit Little-t hattal múlta felül.

Arany mellé bronz is jutott

A csapat sem vallott szégyent, Igaly Vasvárival és Göbölössel kiegészülve - előbbi a huszonkilenecedik, utóbbi a huszadik lett egyéniben - a harmadik helyet csípte el. A csapatversenyt Kína nyerte Oroszország előtt.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?