Fábián, Sebestyén
-2 °C
0 °C

Serena Williams Wimbledon bajnoka

2002.07.06. 20:28
Serena Williams a párizsi Roland Garros után az angol nemzetközi teniszbajnokság döntőjében is legyőzte nővérét, Venust. A világranglistán gyengébben rangsorolt Serena két szettben, de nagy küzdelemben nyert. Győzelmét annak köszönheti, hogy kevesebbet hibázott és a kritikus szituációkból többet nyert meg.
Wimbledonban immáron harmadszor csaphatott össze Grand Slam torna döntőjében a két Williams-nővér, Serena és Venus. Az első csatájukra tavaly került sor a US Openen, akkor az idősebb, Venus nyert, ám három hete a Roland Garros fináléjában, már a fiatalabb Serena emelhette fel a győztesnek járó serleget. Most, hogy ismét gyors felületen játszottak, egyértelműen Venus volt az esélyesebb, de némiképp felborult a papírforma.

Az esélytelenebb nyert

Az első szettben nagy, ám korántsem színvonaltalan küzdelmet hozott. Az első szervagámét mindkét játékos hozta, ezek után azonban egymást adogatásait vették el. Serena azonban a sajátjánál jobban összpontosított, lépéselőnybe került, de nem sikerült megtartani a játszma végéig az előnyét. Venus kiegyenlített, a rövidítésben azonban sorsdöntő hibát vétett, így odalett az első szett.

A vezetés tudata kétségkívül megnyugtatta Serena Williamst. Magabiztos volt, ismét elvette Venus adogatójátékát, aki azonban nem adta meg könnyen magát, mindent megpróbált, mígnem 4:3-nál az egyenlítésért adogathatott - mindhiába. Ez az esemény lelkileg megtörte őt, és már esélye sem volt arra, hogy fordítson. Serena Williams - egy óra huszonkilenc perc alatt - idei második, amúgy pályafutása harmadik Grand Slam-sikerét könyvelheti el.

Venus: a jobbtól nem szégyen kikapni

A győztes a meccs után az MTI-nek így nyilatkozott: Éreztem, most vagy soha! Tudtam, hogy füvön szinte lehetetlen legyőzni Venust, hiszen elképesztő erővel üti a labdákat. Szerencsére mégis én voltam a jobb. Nagyon büszke vagyok erre a sikerre. A vesztes csak annyit tett hozzá mindehhez, a jobbtól nem szégyen kikapni.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!