Lukács
9 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Serena Williams Wimbledon bajnoka

2002.07.06. 20:28
Serena Williams a párizsi Roland Garros után az angol nemzetközi teniszbajnokság döntőjében is legyőzte nővérét, Venust. A világranglistán gyengébben rangsorolt Serena két szettben, de nagy küzdelemben nyert. Győzelmét annak köszönheti, hogy kevesebbet hibázott és a kritikus szituációkból többet nyert meg.
Wimbledonban immáron harmadszor csaphatott össze Grand Slam torna döntőjében a két Williams-nővér, Serena és Venus. Az első csatájukra tavaly került sor a US Openen, akkor az idősebb, Venus nyert, ám három hete a Roland Garros fináléjában, már a fiatalabb Serena emelhette fel a győztesnek járó serleget. Most, hogy ismét gyors felületen játszottak, egyértelműen Venus volt az esélyesebb, de némiképp felborult a papírforma.

Az esélytelenebb nyert

Az első szettben nagy, ám korántsem színvonaltalan küzdelmet hozott. Az első szervagámét mindkét játékos hozta, ezek után azonban egymást adogatásait vették el. Serena azonban a sajátjánál jobban összpontosított, lépéselőnybe került, de nem sikerült megtartani a játszma végéig az előnyét. Venus kiegyenlített, a rövidítésben azonban sorsdöntő hibát vétett, így odalett az első szett.

A vezetés tudata kétségkívül megnyugtatta Serena Williamst. Magabiztos volt, ismét elvette Venus adogatójátékát, aki azonban nem adta meg könnyen magát, mindent megpróbált, mígnem 4:3-nál az egyenlítésért adogathatott - mindhiába. Ez az esemény lelkileg megtörte őt, és már esélye sem volt arra, hogy fordítson. Serena Williams - egy óra huszonkilenc perc alatt - idei második, amúgy pályafutása harmadik Grand Slam-sikerét könyvelheti el.

Venus: a jobbtól nem szégyen kikapni

A győztes a meccs után az MTI-nek így nyilatkozott: Éreztem, most vagy soha! Tudtam, hogy füvön szinte lehetetlen legyőzni Venust, hiszen elképesztő erővel üti a labdákat. Szerencsére mégis én voltam a jobb. Nagyon büszke vagyok erre a sikerre. A vesztes csak annyit tett hozzá mindehhez, a jobbtól nem szégyen kikapni.