Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Hewitt Wimbledon bajnoka

2002.07.07. 19:16
A világelső ausztrál Lleyton Hewitt megerőltetés nélkül, egy óra ötvenhét perc alatt 6:1, 6:3, 6:2-re nyerte a wimbledoni Grand Slam tenisztorna fináléját az argentin Nalbandian ellen. A huszonegy éves ausztrál a torna során mindössze két szettet veszített, győzelme megérdemelt.
Sokan megijedtek, amikor az angol nemzetközi teniszbajnokság előtt az egyik előversenyt gyomorbántalmakra hivatkozva feladta az ausztrál Lleyton Hewitt. Mindez azonban nem szegte a kedvét - korántsem volt akkora a baj, mint amekkorát sejteni lehetett -, keményen készült a viadalra, és meg is lett az eredménye.

Az elődöntőben is brillírozott Hewitt

A világelső Hewitt elképesztő formában játszott mindvégig, csupán a holland Schalken elleni negyeddöntőben ingott meg némiképp, amikor 2-0-s vezetése után egyenlített riválisa, a döntő szettben azonban már nem hagyta magát Hewitt.

Az elődöntőben már nagyon koncentrált a brit Henman ellen, aki ugyan negyedszerre is bejutott a négybe, a továbblépés viszont ezúttal sem sikerült. Hewitt fantasztikusan fogadott, az alapvonalról nagyon jól mozgatta ellenfelét, és a hálónál is igen magabiztos volt, három szettben intézte el őt is.

525 ezer font az ausztrál jutalma

Ezeket a tulajdonságait a döntőben is kamatoztatta, és az ötszettes csatákon túlesett Nalbandian - Malisse-t és Lapenttit is így verte - korán megtapasztalhatta, hogy Hewitt még nagy falat a számára. A végeredményből is ez derül ki: 6:1, 6:3, 6:2. A 28. kiemelt argentin először látogatott az All England Clubba, és elsőre igen figyelemre méltó teljesítmény, amit elért.

Hewitt második Grand Slam-győzelmét érte el, először a tavalyi US Openen nyert. A siker után a világranglista első helyére ugrott, ám kisebb hullámvölgybe került, bárányhimlős lett, és az ausztrál bajnokságon nagy meglepetésre már az első fordulóban kiesett. Sikeréért 525 ezer fontot tehetett zsebre.

Napirenden a generációváltás

Érdekesség volt, hogy a nagy és idősödő ászok korán kiestek - Agassi és Sampras is -, amerikai például a nyolcaddöntőig sem jutott. Ebből a tényből a szakemberek generációváltásra gyanakodnak.