Salamon
12 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Pólósikerek a Világligában

2002.07.08. 10:51
Folytatta kiváló Világliga szereplését a magyar vízilabda-válogatott, a mieink a hét végén Horvátországból tértek haza kettős győzelemmel. Kemény Dénes együttese korábban az első fordulóban kétszer legyőzte az oroszokat is, így veretlenül vezeti csoportját.
Második horvátországi összecsapásán is győzött a magyar vízilabda-válogatott a Világligában. Kemény Dénes együttese a szombati 12-8-as sikert követően vasárnap 13-8-ra diadalmaskodott Dubrovnikban. Maga az eredmény tehát fölényes magyar sikert sejtet, ám a mérkőzés korántsem volt ennyire sima. Az utolsó negyedig partiban voltak a házigazdák, a mienk játékrészenként csak egy-egy gólt vertek Hinicékre.

A záró hét perccet így 10-7-es előnnyel várták Benedekék, és igencsak jól hajráztak: Kiss Gergő, Benedek és Biros góljaival tovább növelték előnyüket, és végül biztosan nyertek 13-8-ra. A mérkőzést követően Kemény Dénes szövetségi kapitány csupán az eredménnyel volt elégedett, a játékkal kevésbé: a szakvezető szerint különösen a helyzetkihasználáson akad még javítani való.

Újabb győzelmével csoportjában százszázalékos teljesítménnyel vezet a magyar együttes. Kásásék eddig a két horvát összecsapást megelőzően Moszkvából is kettős győzelemmel tértek haza: 12-6-ra illetve 11-7-re verték az orosz válogatottat. A tizenkét pontos magyar válogatott mögött a legutóbbi fordulóban az oroszokat legyőző nyolcpontos amerikaiak állnak, míg a horvátok hat egységgel a harmadikak, az oroszok pedig néggyel utolsók.