Pólósikerek a Világligában

2002.07.08. 10:51
Folytatta kiváló Világliga szereplését a magyar vízilabda-válogatott, a mieink a hét végén Horvátországból tértek haza kettős győzelemmel. Kemény Dénes együttese korábban az első fordulóban kétszer legyőzte az oroszokat is, így veretlenül vezeti csoportját.
Második horvátországi összecsapásán is győzött a magyar vízilabda-válogatott a Világligában. Kemény Dénes együttese a szombati 12-8-as sikert követően vasárnap 13-8-ra diadalmaskodott Dubrovnikban. Maga az eredmény tehát fölényes magyar sikert sejtet, ám a mérkőzés korántsem volt ennyire sima. Az utolsó negyedig partiban voltak a házigazdák, a mienk játékrészenként csak egy-egy gólt vertek Hinicékre.

A záró hét perccet így 10-7-es előnnyel várták Benedekék, és igencsak jól hajráztak: Kiss Gergő, Benedek és Biros góljaival tovább növelték előnyüket, és végül biztosan nyertek 13-8-ra. A mérkőzést követően Kemény Dénes szövetségi kapitány csupán az eredménnyel volt elégedett, a játékkal kevésbé: a szakvezető szerint különösen a helyzetkihasználáson akad még javítani való.

Újabb győzelmével csoportjában százszázalékos teljesítménnyel vezet a magyar együttes. Kásásék eddig a két horvát összecsapást megelőzően Moszkvából is kettős győzelemmel tértek haza: 12-6-ra illetve 11-7-re verték az orosz válogatottat. A tizenkét pontos magyar válogatott mögött a legutóbbi fordulóban az oroszokat legyőző nyolcpontos amerikaiak állnak, míg a horvátok hat egységgel a harmadikak, az oroszok pedig néggyel utolsók.