Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Börtönbe kerülhet az NBA sztárja

2002.07.10. 11:25
Hamarosan letartóztatják, és vádat emelnek Allen Iverson ellen az amerikai hatóságok. Az NBA-ben szereplő Philadelphia 76ers kosárlabdázója fegyverrel hatolt be egy lakásba, ahol feleségét kereste. A játékosnak nem ez az első esete, hogy összeütközésbe került a törvénnyel. Öt évvel korábban tiltott fegyverviselés és kábítószer-birtoklás miatt már folyt ellene eljárás.
Alig egy hónappal az amerikai profi kosárlabda liga, az NBA idei szezonjának zárása után ismét az újságok címoldalára került Allen Iverson. A 31.4 ponttal az elmúlt idény legjobb átlagát produkáló philadelphiai kosaras hat napja a kora reggeli órákban társával behatolt egy lakásba, és ott fegyverrel megfenyegetett két embert. A támadók a kosaras feleségét Tawanát és unokahúgát, Shaun Bowmant - aki egyben az ingatlan tulajdonosa - keresték, mindhiába.

"Elég bizonyíték és tanúvallomás gyűlt össze ellene, így hamarosan letartóztatjuk" - mondta a városi rendőrség egyik nyomozója.

A 27 éves, háromszoros All Star-válogatott Iversont 2001-ben az idény legjobbjává (MVP) választották, miután 18 év után az ő irányításával jutottak a philadelphiaiakat az NBA nagydöntőjébe, ahol azonban a Los Angeles Lakers megállította őket.

A renitens bedobónak korábban is meggyűlt már a baja a törvénnyel: 1997-ben egy közúti ellenőrzést követően tiltott fegyverviselés és kábítószer-birtoklás (egy fegyver mellett két darab marihuánás cigarettát is találtak nála a rendőrök) miatt folyt ellene eljárás, de a vádat végül elejtették.