Börtönbe kerülhet az NBA sztárja

2002.07.10. 11:25
Hamarosan letartóztatják, és vádat emelnek Allen Iverson ellen az amerikai hatóságok. Az NBA-ben szereplő Philadelphia 76ers kosárlabdázója fegyverrel hatolt be egy lakásba, ahol feleségét kereste. A játékosnak nem ez az első esete, hogy összeütközésbe került a törvénnyel. Öt évvel korábban tiltott fegyverviselés és kábítószer-birtoklás miatt már folyt ellene eljárás.
Alig egy hónappal az amerikai profi kosárlabda liga, az NBA idei szezonjának zárása után ismét az újságok címoldalára került Allen Iverson. A 31.4 ponttal az elmúlt idény legjobb átlagát produkáló philadelphiai kosaras hat napja a kora reggeli órákban társával behatolt egy lakásba, és ott fegyverrel megfenyegetett két embert. A támadók a kosaras feleségét Tawanát és unokahúgát, Shaun Bowmant - aki egyben az ingatlan tulajdonosa - keresték, mindhiába.

"Elég bizonyíték és tanúvallomás gyűlt össze ellene, így hamarosan letartóztatjuk" - mondta a városi rendőrség egyik nyomozója.

A 27 éves, háromszoros All Star-válogatott Iversont 2001-ben az idény legjobbjává (MVP) választották, miután 18 év után az ő irányításával jutottak a philadelphiaiakat az NBA nagydöntőjébe, ahol azonban a Los Angeles Lakers megállította őket.

A renitens bedobónak korábban is meggyűlt már a baja a törvénnyel: 1997-ben egy közúti ellenőrzést követően tiltott fegyverviselés és kábítószer-birtoklás (egy fegyver mellett két darab marihuánás cigarettát is találtak nála a rendőrök) miatt folyt ellene eljárás, de a vádat végül elejtették.