Lukács
9 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Baumgartner új társat kap a Nordicnál

2002.07.11. 15:43
Komoly változás következett be az F-3000-ben szereplő Nordic csapatnál, ahol Baumgartner Zsolt is versenyez. A tavalyi bajnokcsapatnál megelégelték a sorozatos gyenge szereplést, és megváltak az ausztrál Ryan Briscoe-tól. A 20 éves ausztrál a Toyota tesztpilótájaként szerepelt a brit csapatnál, de nem váltotta be a hozzáfűzött reményeket.
A hivatalos indoklás szerint azért kell Briscoe-nak távoznia, mert az F-3000-es szereplése nehezen egyeztethető össze a Toyota tesztjeivel, de állítólag a Nordic vezetőinek elégedetlensége is hozzájárult a fiatal ausztrál távozásához. Briscoe az eddigi versenyeken soha nem tudott a 12. helynél előrébb végezni, ráadásul számos alkalommal vezetői hiba miatt esett ki, és sokszor fordult elő, hogy kedvező helyzetből sorozatos hibák miatt csúszott hátra.

Ted Björk válthatja Briscoe-t

Baumgartner Zsolt
Az ausztrál versenyző az idény hátralévő részében a német F3-as bajnokságban szerepel majd, és már hétvégén rajthoz áll a Lausitzringen. A Nordic egyelőre nem hivatalos tájékoztatása szerint Baumgartner Zsolt mellett a jövőben a svéd Ted Björk lesz majd a Nordic másik pilótája.

Baumgartner Zsolt jelenleg Angliában tartózkodik, ahol a Nordic magántesztjén vesz részt. Az első magyar F-3000-es versenyző a következőket nyilatkozta a csapatnál történt változásokkal kapcsolatban:

"Meglepett az, hogy Briscoe-nak távoznia kellett, de tudomásul kell venni, hogy ebben a versenysorozatban egyik pillanatról a másikra is történhetnek változások. Az utóbbi időben sok kritika érte Briscoet, de nem gondoltam rá, hogy idény közben távozik a csapattól. Úgy hallottam, hogy sem a Nordic, sem a Toyota nem volt elégedett vele."

Baumgartner mindenben jobb volt csapattársánál

"Sajnálom, ha a változásban az is szerepet játszott, hogy kettőnk közül a befejezett versenyeken egy kivételével én értem el a jobb eredményeket, és a tesztek során is szinte kivétel nélkül megelőztem őt. Nem örülök annak, hogy a jövőben már nem versenyzünk együtt, mert szimpatikus, rendes srácot ismertem meg benne, akivel jó volt közösen dolgozni." A csapatnál egyébként nem kommentálták különösebben a váltást, csupán annyit közöltek, hogy a jövőben nem Briscoe ül majd a másik autóban.