Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Legjobbja nélkül érkezik az argentin teniszválogatott

2002.07.12. 12:37
A Világcsoportban maradás a tét a magyar női teniszválogatott számára a Federation Kupában. A jövő heti budapesti összecsapáson nem a mieink esélyesek, annak ellenére sem, hogy a világranglista harmincadik helyén álló Paola Suarez lemondta a részvételt.
Temesvári Andrea után a vendégek kapitánya, Ricardo Rivero is kijelölte keretét a jövő hétvégén sorra kerülő Magyarország-Argentína Fed Kupa osztályozóra.

A sorsolás egyelőre még nem készült el

A dél-amerikaiak legjobb teniszezője, a páros világranglista harmadik helyén álló, Wimbledonban finalista Paola Suarez (egyesben 30.) nem jön Budapestre, de a vendégcsapat így is erős, hiszen fernandez a 38., míg a legjobb magyar, Mandula Petra jelenleg a 98.

A magyarok az első fordulóban 4-1-re kikaptak Spanyolországban, az argentinok pedig hazai pályán 3-2-es vereséget szenvedtek a franciáktól. A jövő heti találkozó győztese a Világcsoportban marad.

Várhatóan az egyéniben minden eldől

Az argentinok kerete (zárójelben a világranglista-heyezés): Clarisa Fernandez (egyes: 38., páros: 119.), Mariana Diaz-Oliva (103., 165.), Maria Emilia Salerni (139., 51.), Laura Montalvo (-, 55.)

A magyarok névsora: Gubacsi Zsófia (109.), Kapros Anikó (115.), Mandula Petra (98.), Nagy Kyra (198). Jövő szombaton két egyest, majd vasárnap újabb két egyéni mérkőzést és egy páros találkozót rendeznek a Római Teniszakadémián.

A férfiak Namíbia szintjére süllyedhetnek vissza

A férfiak mindeközben a hétvégén Pretoriában játszanak a házigazda dél-afrikaiakkal az Euro-Afrikai zóna 2. csoportjában való maradásért. (Mindkét csapatból hiányoznak a klasszisok, de nem a magyarok a találkozó esélyesei.) A tét igen nagy, hiszen ha veszítenek, akkor legközelebb csak a 3. csoportban játszhatnak.

Itt már 2 torna keretében bonyolítják a küzdelmeket. Jövőre a 2. csoport 4 búcsúzója mellett Törökország, Bosznia és Hercegovina, Litvánia, Namíbia, Tunézia, Észtország, Madagaszkár, Ciprus és Macedónia alkotja az erősnek még a legnagyobb jóindulattal sem nevezhető mezőnyt.