Legjobbja nélkül érkezik az argentin teniszválogatott

2002.07.12. 12:37
A Világcsoportban maradás a tét a magyar női teniszválogatott számára a Federation Kupában. A jövő heti budapesti összecsapáson nem a mieink esélyesek, annak ellenére sem, hogy a világranglista harmincadik helyén álló Paola Suarez lemondta a részvételt.
Temesvári Andrea után a vendégek kapitánya, Ricardo Rivero is kijelölte keretét a jövő hétvégén sorra kerülő Magyarország-Argentína Fed Kupa osztályozóra.

A sorsolás egyelőre még nem készült el

A dél-amerikaiak legjobb teniszezője, a páros világranglista harmadik helyén álló, Wimbledonban finalista Paola Suarez (egyesben 30.) nem jön Budapestre, de a vendégcsapat így is erős, hiszen fernandez a 38., míg a legjobb magyar, Mandula Petra jelenleg a 98.

A magyarok az első fordulóban 4-1-re kikaptak Spanyolországban, az argentinok pedig hazai pályán 3-2-es vereséget szenvedtek a franciáktól. A jövő heti találkozó győztese a Világcsoportban marad.

Várhatóan az egyéniben minden eldől

Az argentinok kerete (zárójelben a világranglista-heyezés): Clarisa Fernandez (egyes: 38., páros: 119.), Mariana Diaz-Oliva (103., 165.), Maria Emilia Salerni (139., 51.), Laura Montalvo (-, 55.)

A magyarok névsora: Gubacsi Zsófia (109.), Kapros Anikó (115.), Mandula Petra (98.), Nagy Kyra (198). Jövő szombaton két egyest, majd vasárnap újabb két egyéni mérkőzést és egy páros találkozót rendeznek a Római Teniszakadémián.

A férfiak Namíbia szintjére süllyedhetnek vissza

A férfiak mindeközben a hétvégén Pretoriában játszanak a házigazda dél-afrikaiakkal az Euro-Afrikai zóna 2. csoportjában való maradásért. (Mindkét csapatból hiányoznak a klasszisok, de nem a magyarok a találkozó esélyesei.) A tét igen nagy, hiszen ha veszítenek, akkor legközelebb csak a 3. csoportban játszhatnak.

Itt már 2 torna keretében bonyolítják a küzdelmeket. Jövőre a 2. csoport 4 búcsúzója mellett Törökország, Bosznia és Hercegovina, Litvánia, Namíbia, Tunézia, Észtország, Madagaszkár, Ciprus és Macedónia alkotja az erősnek még a legnagyobb jóindulattal sem nevezhető mezőnyt.