Erzsébet
1 °C
4 °C

Bodrogi ötödik a Tour de France időfutamán

2002.07.15. 17:42
Nagyszerűen szerepelt a Tour de France kilencedik versenynapján Bodrogi László. A Mapei-Quick Step versenyzője, aki első ízben vett részt a világ legjelentősebb kerékpáros körversenyén az ötvenkét kilométeres időfutamban sokáig vezetett, és végül 1:02:43 időeredménnyel az ötödik helyet szerezte meg. Bodrogi összetettben a 99. helyről feljött a 34. helyre.
Jó eredmény reményében kezdte meg a Tour de France kilencedik, Lanester és Lorient közötti szakaszát Bodrogi László. A magyar kerékpáros reményei nem voltak alaptalanok, hiszen az egyéni indításos időfutamok specialistájának számít a Mapei versenyzője.

A világbajnoki bronzérmes versenyző célkitűzésként az első tíz helyet jelölte meg, és ezt sikerült kiváló versenyzéssel teljesítenie: végeredményben a túlzás nélkül szenzációsnak minősíthető ötödik helyet szerezte meg. A futam előtt a 182 fős mezőnyben 99. helyen álló Bodrogi ráadásként sokáig vezetett a versenyben, és úgy tűnt, hogy akár a szakaszgyőzelem is az övé lehet.

Elsőként az elképesztő tempóban kezdő kolumbiai Botero előzte meg 25 másodperccel, majd az ukrán világbajnok Honcsar múlta felül hét másodperccel. Bodrogi különösen a verseny második szakaszában remekelt, amit jól példáz, hogy az ellenőrzőpontokon végig előtte álló lett Rumsast a végelszámolásban hatvanhat századdal előzte meg.

A nap másik szenzációját Botero okozta, aki 10,66 másodperccel legyőzte az utóbbi három évben egyetlen első időfutamot sem vesztő, toronymagas esélyes Lance Armstrongot. A harmadik helyen Honcsar végzett, negyedikként pedig az összetettben továbbra is vezető Igor Gonzalez de Galdeano ért célba- alig hat másodperccel megelőzve az ötödik Bodrogit. A szám olimpiai bajnoka, az orosz Jekimov pedig mindössze tizenegyedik lett.

Összetettben Galdeano megőrizte előnyét, a spanyol versenyző hét másodperccel vezet Armstrong és 57 másodperccel a szintén spanyol Beloki előtt. Bodrogi jelentősen javítva eddigi pozícióján a 34. helyre jött fel.

Bodrogi elégedett
"Az elején is jó iramban haladtam, de elég nagy szembeszél fújt. A táv második felében aztán ideális idő lett, és teljes erővel nyomhattam a pedált. Ami számomra kedvező lehet, hogy 15 óra után feltámadt a szél. Szeretnék a legjobb tíz között végezni. Nem izgulok, mert ennél jobbat ma nem tudtam volna elérni" - értékelte a szakaszt MTI-nek a célba érkezés után.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?