Lázár, Olimpia
-6 °C
-1 °C

Újraindul a pólóvizsgálat

2002.07.15. 19:15
Három nap híján két hónappal a történtek után minden kezdődik elölről: kedden ismét összeül a Magyar Vízilabda Szövetség elsőfokú fegyelmi bizottsága, hogy döntsön a május 19-iki Honvéd-Vasas bajnoki döntőn történtekkel, az emlékezetes brutális, véres verekedés főszereplőivel kapcsolatban.
Amitől tartani lehetett bekövetkezett: nem sikerült gyorsan tisztázni a mindent eldöntő hetedik bajnoki döntő során kirobbant verekedés körülményeit. A történet ismert: olimpiai bajnokunk, Kiss Gergő arccsonttörést szenvedett, mert hárman is ütlegelték.

Mintha mi sem történt volna?

A vízilabda főszponzora azonnal bejelentette: felfüggeszti a támogatást az ügy kivizsgálásáig. Természetesen mindez jelentős nyomást rótt a fegyelmi bizottságra, és azt is sejteni lehetett, hogy példátlanul súlyos büntetések születnek.

A testület május 27-én eleget is tett az "íratlan kívánalmaknak". A Vasas játékosai közül Hesz Mátét és Varga II Zsoltot 2003. június 30-ig, Varga Tamást és Mátyás Zoltánt 2003. december 31-ig, Méhes Jenőt, az angyalföldiek szakosztályigazgatóját 2002. december 31-ig, edzőjét, Somossy Józsefet 2003. június 30-ig.

Kedden Kiss Gergő nem lesz ott a meghallgatáson

A Honvédból ugyanakkor Szívós Mártont négy mérkőzésre tiltották el, de a másodfokon eljárók ezeket formai hiányosságokra, s a teljesebb körű vizsgálódásra történő felszólítással hatályon kívül helyezték. A "labda" tehát visszakerült a dr. Bérczes Róbert által irányított elsőfokra.

A jogász az MTI érdeklődésére azt mondta, hogy túl sok reményt nem fűz a keddi tárgyaláshoz, már csak azért sem, mert az egyik koronatanú, a verekedésben a legsúlyosabb sérüléseket szenvedő Honvéd-pólós, Kiss Gergely jelezte: nem tud eleget tenni az idézésnek.

Távolmaradása egyébként indokolt, s igazolt: a fegyelmi 14, a magyar-orosz Világliga-meccs 16 órakor kezdődik. S neki ez utóbbin fontos "jelenése" van.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!