Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Magyarország-Oroszország 10-7

2002.07.17. 18:31
Egy nappal a 10-6-os győzelmet követően, szerdán ismét legyőzte az oroszokat a magyar vízilabda-válogatott a Világligában. A mérkőzés legjobbja a négygólos Molnár Tamás volt, míg a vendégek részéről Stratan ugyancsak négyszer volt eredményes. A sikerrel a mieink továbbra is százszázalékosan vezetnek csopotjukban, és az amerikaiak elleni mérkőzésektől függetlenül már biztos résztvevői a patraszi négyes döntőnek.
Kemény Dénes szövetségi kapitány az oroszok elleni mérkőzés előtt úgy döntött, hogy három helyen változtat az egy nappal korábbi összeállításhoz képest. Ezúttal kimaradt a keretből Kiss Csaba, Steinmetz Ádám és Székely, bekerült viszont Madaras, Bárány és Vindisch.

Molnár parádéja

Az első támadást a vendégek vezethették, de Zinnurov fölé bombázott. Sorozatban két előnyt kapott a magyar csapat, és a másodikat gólra is váltotta: Molnár egy, a kapufáról lecsorgó labdát kotort a gólvonal mögé. Monár Tamás igazán nagyszerűen kezdett, Stratan egyenlítését követően jól rázta le a védőket, és a kimozduló kapus mellett belőtte a válogatott és saját maga második gólját. A hajrában Stratan is duplázott, de Fodor góljával ismét a mieinknél volt az előny.

Orosz kiállítással és magyar góllal indult a második negyed: a jó formában játszó Molnár immár harmadik találatát jegyezte. Kovács Zoltán is bemutatkozott egy kiváló védéssel, majd jól indított- Kiss Gergő pedig ziccerben nem hibázott. Bárány és Madaras góljával immár sorozatban öt találatot szerzett a csapat, és alaposan elhúzott a teljesen elbizonytalanodó vetélytársától. A túloldalon egyedül Stratan tartotta a lépést, ám harmadik góljával csak szépíteni tudott a különbségen.

Biztos vezetés

A folytatásban Kovács hárított egy közeli lövést, majd Kiss Gergő beadását a negyedik gólját szerző Molnár húzta kapásból a hálóba. Molnár valóságos gólpárbajt vívott Startannal, aki nem akart elmaradni a magyar center mögött, és ő is megszerezte negyedik találatát. Szerencsére egy perc múlva Kiss Gergő egy pontos akció végén visszaállította az ötgólos különbséget. Csomakidze szépített ugyan, de Kiss Gergő újabb góljával ismét helyreállt a "világ rendje" a negyed végére.

Könnyed győzelem

Az utolsó felvonásra gyakorlatilag eldőlt a találkozó, és ez a játékon is alaposan meglátszott. Az első gólra is két percet kellett várni, ekkor Zinnurov talált be előnyből. A mieink is viszavettek a tempóból, amit az oroszok jól használtak ki: Zinnurov újabb távoli lövésével háromra csökkent az előny. A negyedet végül 2-0 elvesztette a válogatott, de mérkőzést végül simán, 10-7-re megnyerte.

A magyar csapat sikerével továbbra is százszázalékos- nyolc meccs, nyolc győzelem- és az amerikaiak elleni két mérkőzés eredményétől függetlenül már biztos résztvevője a patraszi négyes döntőnek.

Jegyzőkönyv
Világliga, B-csoport, 8. forduló:
Magyarország-Oroszország 10-7 (3-2, 4-1, 3-2, 0-2)
Hajós Alfréd uszoda, 2000 néző, V: Tomic (horvát), Grosso (olasz)
Magyarország: Kovács - Steinmetz B., Fodor 2, Kásás, Benedek, Molnár 4, Kiss G. 2
csere: Madaras 1, Bárány 1, Vári, Vindisch, Biros
Az orosz góldobók: Sztratan 4, Zinnurov 2, Csomakidze 1