Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Iversont óvadék ellenében kiengedték

2002.07.17. 12:02
Az elmúlt szezonban az NBA legjobbjának választott Allen Iversont 10 000 dolláros óvadék ellenében kiengedte a philadelphiai rendőrség. Hogy miért került oda? Feleségét meztelenül kidobta az utcára, majd fegyverrel fenyegette meg rokonait, akik szerinte elbujtatták. Ha a július 22-én kezdődő perben minden pontban bűnösnek találják, több mint 50 évig leültethetik
Allen Iverson, az NBA-ben szereplő Philadelphia 76ers szupersztárja még a hónap elején egy átmulatott éjszaka után egy rokonával és fegyverrel indult az általa kidobott felesége keresésére. Egyes források szerint annyira összevesztek, hogy feleségét - kivel 11 hónapja kötött házasságot - anyaszült meztelenül dobta ki az utcára. Ezután behatolt egy philadelphiai lakásba, s pisztolyával hadonászva kérte számon a szobában tartózkodó két férfin, hogy hol van az asszony.

Nem az első balhéja volt

Allen Iverson
A 2000-2001-es idény legjobbjává (MVP) választott 27 éves, háromszoros All Star-válogatott játékos, ebben az ügyben kilenc pontban is vétett az állam törvényei ellen. A vádpontok között szerepelt többek között bűnös szándékú magánlaksértés, tiltott fegyverviselés, fegyveres támadás, terrorista jellegű fenyegetés, személyi szabadság korlátozása. Egyébként sem ez volt a többszörös gólkirály első összeütközése a törvénnyel, így súlyos - akér 54 év börtön - ítéletre számíthat. (1997-ben például tiltott fegyverviselés és kábítószer-birtoklás miatt állították elő.)

A világhírű játékosnak a múlt hét közepe óta házi őrizetben kellett tartózkodnia, különben a háza előtt posztoló rendőrök letartóztatták volna. (Valószínüleg azért nem unatkozhatott a közel 2,5 millió dolláros lakásban.) Ez azonban nem akadályozta meg abban, hogy a hétvégén fergeteges bulit tartson. A rossz nyelvek szerint ez amolyan "Búcsú a szabadságtól" buli volt.

Tüntetés, óvadék, szabadláb

Kedden aztán jelentkezett a rendőrségen - azért maradhatott keddig, mert ügyvédje ekkor tért vissza a szabadságáról - ahol őrizetbe vették, több mint tíz órát töltött bent - majd 10 000 dollár óvadék ellenében szabadlábra helyezték. Az ügy tárgyalását július 22-ére tűzték ki.

Iverson népszerűségét mi sem jellemzi jobban, hogy "bevonulását élőben közvetítette több tévéállomás is, és több tucatnyian tüntettek a rendőrség előtt, hogy engedjék szabadon kedvencüket. A népszerűségnek roppant egyszerű oka van: a philadelphiaiakat 18 év után az ő irányításával jutottak az NBA nagydöntőjébe, ahol azonban a Los Angeles Lakers jobbnak bizonyult náluk.