Árpád
-2 °C
3 °C

Hatvanötezer dollárért triatlonoznak

2002.07.17. 15:42
Pillanatnyi állás szerint legalább húsz ország százhúsz versenyzője áll rajthoz az immár ötödik alkalommal megrendezendő tiszaújvárosi triatlon Világkupán. A második legnívósabbnak tartott verseny a ciánszennyezés után visszatér a Tiszához. Az összdíjazás: 65 ezer dollár, vagyis közel 16 millió forint.
A versenyzők a legjobb hangulatú viadalnak minősítették a TVK Mali Triatlon Klub rendezésében lebonyolított tavalyi Világkupát. Mindezen nem is lehet csodálkozni, hiszen ilyenkor rendre megmozdul Triatlonváros apraja-nagyja, és mindenki az olimpiai műsorba kétezerben felkerült sportágat űzi.

Tiszaújvárost, Triatlonvárossá keresztelték át

A szervezők idén is igyekeznek az eddigieknek megfelelő színvonalat biztosítani, és egy év kényszerpihenő után - az emlékezetes ciánszennyezés miatt nem lehetett a Tiszában úszni - a verseny visszatér a Tiszához.

A résztvevők között a hölgyeknél természetesen ott lesz a hazai élversenyző, Molnár Erika, aki itt már második helyezést is elért, és az utóbbi időszakban - mégha csupán 61. is a világranglistán - szemlátomást kilábalóban van a hullámvölgyből.

Mindkét világelső indulása biztosra vehető

Az említett eredményt azonban igencsak nehéz lesz megismételnie, hiszen a világranglista első Lindquisttel és az ugyancsak amerikai - mellesleg harmadik - Lindley is eljön. A világranglistán legjobb európaiként 18-ként rangsorolt Európa-bajnoki bronzérmes német Chriatiane Pilz indulása is biztosra vehető.

A férfiaknál ugyancsak ellátogat a Tisza partjára a világelső ausztrál Chris Hill, valamint az Európa-bajnok cseh Rana. Az ő sorsukat igyekszik megkeseríteni az évek óta a városban élő kazah olimpiai negyedik helyezett, világbajnok, Dmitrij Gaag. Gaag egyébként jelenleg kilencedik a ranglistán. A legjobb az olimpikon Kuttor Csaba az 58., de a tisztes helytállásába reménykedhetünk.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?