Ezúttal az amerikaiakat verte könnyedén a póló válogatott

2002.07.19. 18:26
A magyar vízilabda válogatott az amerikaiak ellen folytathatta eddigi remek sorozatát a Világligában. A mieink mérlege nyolc meccsből nyolc győzelem, és meglepő lett volna, ha ez a tendencia nem folytatódik. Így nem is számított meglepetésnek, hogy Benedekék már a találkozó legelején biztos előnyre tettek szert, utána pedig játszottak egy jót.
A magyar válogatott számára már "tétnélküli" volt a találkozó, hiszen Benedekék eddigi teljesítményükkel már helyet szereztek maguknak a Világliga sorozat négyes döntőjében. A mieink így "csak" azért küzdhetnek, hogy sikerül-e megőrizni az eddigi száz százalékos mérlegüket. Valljuk meg, az amerikaiak ellen meglepő lenne, ha változna a győzelmi arányunk.

Az már-már természetesnek tűnt, hogy a magyar csapat hozta el a labdát, az azonban már nem annyira, hogy a mieink kihagyták az első helyzetet. Így egészen pontosan két percet kellett várnio az első magyar gólra, amikor Fodor passzát Kiss Gergely lőtte a bal sarokba.

Meggyőző magyar előny az első negyedben

Benedek "potya ízű" góljával gyorsan megkettőztük előnyünket. A magyar csapatnak csak egy kapus - Szécsi - állt rendelkezésére, Kovács újjtörése miatt inkább nem kockáztatott. A magyar csapat a megszokott magabiztos védekezését játszotta, így az amerikaiaknak szinte esélye sem volt a gólszerzésre.

Biros-Fodor-Biros összjáték nyomán pedig láthattuk, hogy egyszerű játék a vízilabda, ha ilyen játékosok űzik. Így az első kilenc perc magabiztos háromgólos magyar előnnyel zárult.

Egy negyed, kilenc gól

Hogy legyen a tengeren túli csapatnak is sikerélménye, a második negyed legelején ők hozták el a labdát. Persze sokat nem tudtak vele kezdeni, így Fodor növelhette a magyar csapat előnyét, hogy aztán Benedek igazi klasszis megoldással újabb találatot jegyezhessen.

Kiss újabb gólja után aztán megszületett az első tengerentúli találat is. Kiss Csaba sem akart lemaradni névrokona mögött, és a játékrész felénél hatalmas gólt lőtt a jobb felső sarokba. Azevedo egy vízen suhanó labdával szépített, majd egy távoli bombával négygólosra csökkentette a magyar előnyt. Molnár egy emberelőnyös helyzetet használt ki, Bailey pedig egy ziccerhelyzetet.

Folytatódott a magyar póló-suli

A szünetben nem sok okosat tudott mondani csapatának Ratko Rudics, hiszen a mieink - egészen pontosan Fodor - szereztek újabb gólt. A következő akciónál Biros a kapus kezével együtt lőtte a labdát a kapuba. Kiss Csaba négyméteresből növelte hétgólosra a magyar előnyt. Ezt az amerikai csapat legjobbja, Azevedo csökkentette hatra, majd ötre. a mieink visszavettek a kezdeti lendületből, de ez az eddigi eredmények és a biztos előny tudatában érthető volt. Ennek ellenére egy Benedek bomba nyomán elértük a tucatot, míg ellenfelünk a felénél tartott.

Nem sikerült a tízgólos győzelem

Ez az állapot nem tartott sokáig, és erről Fodor és Steinmetz gondoskodott. Biros góljával pedig már csak egy gólra voltunk, hogy a két együttes között tíz gól legyen a különbség. Hogy ezt a szégyent elkerüljék, Powers szépített. Sőt Vigo gólja után már "csak" héttel ment az olimpiai bajnok együttes.

Ez az előny maradt a meccs végéig is, így a vasárnapi mérkőzés előtt csak az lehet a tét, hogy ezt a gólarányt javítsák Molnárék. Mert a magyar csapat játékát látva, más kérdés fel sem merülhet az emberben.