Az új kormány akarja Matthäust kapitánynak?

2002.07.22. 17:34
A német válogatottal világbajnoki címet szerző Lothar Matthäus továbbra is szilárdan kiáll álláspontja mellett, miszerint a magyar válogatott szövetségi kapitányának kérték fel. Az MLSZ főtitkára akkor cáfolta a hírt, Matthäus azonban továbbment: állítása szerint, ő az új kormány összekötőjével tárgyalt.
Múlt hét csütörtökön a német Bildnek röppentette fel egy nyilatkozatában a német világbajnok és 150 válogatottságával csúcstartó Lothar Matthäus a hírt, miszerint ő lehet a magyar szövetségi kapitány. A Magyar Labdarúgó Szövetség főtitkára, Berzi Sándor szerint mindez hírlapi kacsa csupán, és nincs valóságalapja a kijelentésnek, egyszersmind megerősítette: Gellei Imre pozíciója stabil.

Az új kormány a háttérben?

A Kicker nevű tekintélyes német magazin az eset apropóján interjút közölt a legutóbb a Rapidnál leszerepelt, és botrányairól hírhedt edzővel. Ebben Matthäus ismét megerősítette, hogy a magyar válogatott kapitánya lehet.

"Öt hete egy közvetítőn keresztül kerültem kapcsolatba - kétszer is Münchenben - az új magyar kormánnyal. A beszélgetések egyre intenzívebbek, tartalmasabbak" - jelentette ki. (Érdekesség: Matthäus csütörtökön még három találkozásról beszélt.)

Matthäus: Újabb tárgyalások lesznek

Ezek után kifejtette - hosszú távú - terveit, elmondta, hogy több külföldi ajánlata is van, ezért hezitál, megjegyezte, hogy neki tíz válogatott meccs kevés egy évben. Amúgy az ajánlaton gondolkodik, állítása szerint a következő hetekben egyébként újabb tárgyalások következnek.

Arra is kitért, hogy miért tiltakozott szerinte hevesen az MLSZ. "Nem működnek jól a kapcsolatok az új kormány és a vezetés között" - összegzett.