Hedvig
7 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Az új kormány akarja Matthäust kapitánynak?

2002.07.22. 17:34
A német válogatottal világbajnoki címet szerző Lothar Matthäus továbbra is szilárdan kiáll álláspontja mellett, miszerint a magyar válogatott szövetségi kapitányának kérték fel. Az MLSZ főtitkára akkor cáfolta a hírt, Matthäus azonban továbbment: állítása szerint, ő az új kormány összekötőjével tárgyalt.
Múlt hét csütörtökön a német Bildnek röppentette fel egy nyilatkozatában a német világbajnok és 150 válogatottságával csúcstartó Lothar Matthäus a hírt, miszerint ő lehet a magyar szövetségi kapitány. A Magyar Labdarúgó Szövetség főtitkára, Berzi Sándor szerint mindez hírlapi kacsa csupán, és nincs valóságalapja a kijelentésnek, egyszersmind megerősítette: Gellei Imre pozíciója stabil.

Az új kormány a háttérben?

A Kicker nevű tekintélyes német magazin az eset apropóján interjút közölt a legutóbb a Rapidnál leszerepelt, és botrányairól hírhedt edzővel. Ebben Matthäus ismét megerősítette, hogy a magyar válogatott kapitánya lehet.

"Öt hete egy közvetítőn keresztül kerültem kapcsolatba - kétszer is Münchenben - az új magyar kormánnyal. A beszélgetések egyre intenzívebbek, tartalmasabbak" - jelentette ki. (Érdekesség: Matthäus csütörtökön még három találkozásról beszélt.)

Matthäus: Újabb tárgyalások lesznek

Ezek után kifejtette - hosszú távú - terveit, elmondta, hogy több külföldi ajánlata is van, ezért hezitál, megjegyezte, hogy neki tíz válogatott meccs kevés egy évben. Amúgy az ajánlaton gondolkodik, állítása szerint a következő hetekben egyébként újabb tárgyalások következnek.

Arra is kitért, hogy miért tiltakozott szerinte hevesen az MLSZ. "Nem működnek jól a kapcsolatok az új kormány és a vezetés között" - összegzett.