Vereség a spanyoloktól

2002.08.01. 20:47
Bár a félidőben még két góllal vezetett, végül 9-8-ra kikapott Spanyolországtól vizilabda válogatottunk, a Világliga négyes döntőjében. Benedekék a harmadik negyedben bukták el a meccset, amikor kilenc percen át nem lőttek egyetlen gólt sem.
Talán a fáradtság okozhatta a magyar együttes kudarcát, miután az elmúlt másfél hétben a csapat megjárta Amerikát, azaz kétszer kellett akklimatizálódnia. A csapat játéka fásult volt, a találkozó második felében lényegesen agresszívebben, aktívabban játszó spanyolok győzelme megérdemelt.

Nem egészen egy percet kellett várni a magyarok vezető góljára: Molnár akció végén volt eredményes. Ezt követően elsősorban a masszív védekezésre összpontosított mindkét együttes.

A második negyed közepén 101 másodperc kellett három magyar találathoz: előbb Kiss G., majd Kiss Cs. létszámfölényben volt eredményes, s ezt a szériát Bárány akcióból koronázta meg, ekkor 5-2-re vezetett a magyar válogatott. A játékrész legutolsó másodpercében, a dudaszóval egyidőben szépített az ellenfél.

A következő negyedben a spanyolok lemásolták az előző 9 perc magyar villámprodukcióját: történetesen nekik is pontosan 101 másodpercre volt szükségük, hogy a maguk javára fordítsák az állást (6-5).

A hajrá Molnár két akciógóljával indult, majd Biros 8 m-ről már 8-6-ra növelte a magyar előnyt és a csapat nyilvánvalóan már elkönyvelte a győzelmet. A világbajnoki cvímvédő spanyolok azonban két szerencsés góllal kiegyenlítettek, végül, 11 másodperccel a befejezés előtt Perez, a világ legerősebb centere Steinmetz Barnával a nyakában belőtte a győzelmüket jelentő gólt (9-8).

A magyar válogatptt a vereség ellenére még akár a torna győzelmet is megszerezheti. A házigazda görögökkel és Oroszországgal együtt négy csapatos mezőny elöször körbe játszik (mindenki mindenki ellen egyszer), majd az így kialakult sorrend első két helyezetje egy újabb meccsen dönt az aranyéremről.

Kemény Dénes szövetségi kapitány:

- Egyszerűen nem értetettem, hogy miért nem sikerült újabb gólt lőnünk. Sajnos hiányzik két-három olyan cserejátékos, akit bevethetek, amikor a legnagyobb szükség van rá. Elszalasztottunk egy lehetőséget, lett volna két nyugodt napunk a vasárnapi helyosztók előtt, hogy most mi lesz, azt majd meglátjuk...

Spanyolország - Magyarország 9-8 (2-2, 1-3, 3-0, 3-3)
Patrasz, V: Bokelman (holland), Hasszekioglu (görög)

Magyarország:
Szécsi - Vári, Fodor, Biros 1, Kiss G. 2, Molnár 3, Benedek
csere: Steinmetz B., Bárány 1., Kiss Cs. 1

a spanyol góldobók: Perez, Molina, Gomez, Moro 2-2, Toril 1

emberelőny: 4/2 illetve 5/2

--------------------------------------------------------------------------------