Lázár, Olimpia
-6 °C
-3 °C

Gólzáporos győzelem a vízilabda Világligában

2002.08.02. 21:42
A várakozásnak megfelelően simán, nagy különbséggel nyert a magyar válogatott a vízilabda Világliga döntőjének 2. fordulójában a házigazda görögök ellen. a mieink tizenkét góllal bizonyultak jobbnak a helléneknél. a másik találkozón az oroszok büntetőkkel verték a spanyolokat.
Az első játékrészben szinte tetszés szerint lőtte góljait a magyar válogatott és ezzel gyakorlatilag már ekkor eldöntötte a mérkőzés sorsát. A belviszályoktól, edzőválságtól sújtott házigazdák változatlanul utánpótlásuk legjobbjait küldték csatába, s ők időnként ügyesen egalizálták átmeneti időre a hatalmas magyar fölényt. Ez különösen a befejező játékrészre volt jellemző, amikor 14-2 után sorozatban 3 gólt szereztek.

A görögök elleni eredményt a három favorit egyformán "elveszíti", a szombati 3. fordulóban (magyar-orosz és spanyol-görög) a magyaroknak mindenképpen nyerni kell, s nem mindegy sem a gólkülönbség, sem az, hogy összesen hány találatot szereznek.

Az oroszok elleni mérleg az elmúlt időszakban kitűnő: öt hét alatt négyszer nyertek a magyarok, a gólkülönbség is imponáló, 43-26 Kemény Dénes válogatottja javára. Ezen a négy találkozón ugyanakkor játszott a most nagyon hiányzó Kásás Tamás.

Világliga döntő, 2. forduló:
Magyarország -Görögország 17-5 (5-0, 2-1, 5-1, 5-3)
Patrasz, V: Bokelman (holland), Petronilli (olasz)
Magyarország: Szécsi - Vári 2, Fodor 2, Biros 4, Benedek 1, Molnár 4, Kiss G. 1
csere: Kovács Z., Katonás, Steinmetz Á. 1, Madaras 2, Steinmetz B., Székely

a görög góldobók: Ciklosz, Szanta 2-2, Szaldadimasz 1
emberelőny: 9/7 illetve 7/1

A rendes játékidőben született döntetlen után büntetődobásokkal az oroszok legyőzték a spanyolokat a vízilabda Világliga döntőjének második fordulójában. Általában az oroszok vezettek, a spanyolok azonban rendre egyenlítettek, így 8-8 után következett az 5 m-es büntetődobások sorozata. A hetedik pár után dőlt el, hogy ebben az oroszok a jobbak.

A csoport állása
Világliga, döntő, 2. forduló:
Oroszország-Spanyolország 13-12 (2-2, 2-0, 3-5, 1-1, a büntetődobásokban 5-4)

A Világliga döntő állása:
1. Oroszország 6 pont
2. Magyarország 4 (25-14)
3. Spanyolország 4 (21-21)
4. Görögország 2

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!