Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Flaskay ezüst-, Güttler bronzérmes 50 mellen

2002.08.02. 18:21
Flaskay Mihály ezüstérmet szerzett az 50 méteres mellúszás döntőjében a berlini Európa-bajnokságon. Güttler Károly ugyanebben a számban a harmadik helyen csapott célba. Kovács Ági és Reményi Diána is biztosította helyét a 200 méteres női mellúszás döntőjében a kontinensviadalon. Ugyanez nem sikerült Gáspár Zsoltnak és Bodroginak, akik nem tudtak bekerülni a 100 pillangó, illetve a 200 hát fináléjába. Ott lesz viszont a női 200 gyors döntőjében a hazaiak kedvence Franziska van Almsick. A 16 éves Komarova pedig 200 után a 100 hát döntőjében is maga mögé utasította a németeket.
A berlini úszó Európa-bajnokság pénteki döntői közül az 1500 méteres férfi gyorsúszást rendezték, mely hatalmas küzdelmet hozott az orosz Prilukov és az olasz Minotti között. A győzelmet végül az orosz versenyző szerezte meg, aki mindössze 28 századdal előzte meg vetélytársát. A bronzérem az ukrán Chervinskiy lett.

Két magyar is döntős női 200 méter mellen

A 200 méteres női mellúszás elődöntőinek második futamában voltunk mi magyarok érdekeltek, hiszen ebben a nyolcasban úszott Reményi Diána és a szám olimpiai bajnoka, Kovács Ági is. Kovács a futamban a második lett, míg Reményi a negyedik, de így is mindketten kvalifikálták magukat a szombati döntőre.

A férfiak 100 méteres pillangó úszásában Gáspár Zsolt az elődöntőben az ötödik helyen csapott a célba. Ez még nem is lett volna baj, de 53.55-ös ideje azt jelentette, hogy két tizeddel maradt le a szám döntőjéről.

Komarova 16 évesen kétszeres Európa-bajnok

A nap második döntőjében, a női 100 méteres hátúszásban az orosz Komarova ismételt, hiszen a 16 éves hölgy a 200-as táv után 100-on is diadalmaskodni tudott. Szinte végig a német Völker vezetett, ám az orosz tini jobb benyúlással nyert. A harrmadik a szintén német Buschschulte lett.

A 200 méteres hátúszás előfutamában Bodrogi a hetedik helyen ért célba (összesítésben a 14.), így nem került a szám döntőjébe. Az előfutamot egyébként az olasz Merisi nyerte. A 200 méteres női gyors elődöntőjében a német Franziska van Almsick magabiztosan harcolta ki a döntőbe jutást, ahol világcsúcsot ígért rajongóinak.

Hoogenband nyerte a 200 gyorsot

A nap fő versenyszámának tartott 200 méteres férfi gyorsúszásban a holland Van Den Hoogenband új Európa-rekordal diadalmaskodott. Mögötte két olasz, Brembilla és Rosollino végzett. A női 50 méteres mellúszásban Igelstrom rajt-cél győzelmet aratott, és megszerezte második Európa-bajnoki címét. Szombaton Kovács Ági egyik legnagyobb riválisának számít 200 mellen.

Két magyar a dobogón

A férfi 50 méteres mellúszás döntőjében az ukrán Liszogor új világcsúccsal győzött, mögötte másodikként új magyar rekordot úszva Flaskay Mihály ért célba. Harmadikként pedig a 34 esztendős elnyűhetetlennek tűnő Güttler Károly csapott be, maga mögött hagyva többek között a német Warnecke-t. A 18 éves Flaskay 27.51, Güttler 27.85 mp alatt teljesítette a sprinttávot, azaz mindketten jócskán belül úsztak az eddigi magyar rekordon, amit éppen Güttler tartott 28.11-gyel június közepe óta.