Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Kovács Ági érmet sem nyert 200 mellen

2002.08.03. 18:47
Felemásra sikerült a magyar versenyzők szombati szereplése a berlini úszó Európa-bajnokságon. Amíg dícséretes, hogy Lengyel Imre ezüstérmes lett toronyugrásban, és Risztov Éva a legjobb idővel került a 200 méteres pillangóúszás döntőjébe, addig hatalmas csalódás Kovács Ági, aki még dobogós helyezést sem ért el a 200 méteres női mell döntőjében.
Lengyel Imre a második helyen végzett toronyugrásban, ezzel már a második ezüstérmét szerezte a berlini Európa-bajnokságon. Egy hete - Hajnal Andrással együtt - a szinkrontoronyugrás után állhatott fel a dobogó második fokára.

Hajnal most ötödikként fejezte be a versenyt, mivel az utolsó ugrását elrontotta. A befejezés előtt sokáig úgy tűnt két magyar is dobogóra állhat, még harmadik is volt. Az aranyérmet a legutóbbi két kontinensviadalon ebben a számban ezüstérmes német Heiko Meyer szerezte meg, aki szinte hibátlanul ugrott.

A nap első úszó döntőjében Franziska Van Almsick betartotta ígéretét, és világcsúccsal győzött. Az egész verseny folyamán vezetett, és végül több mint egy testhosszal, 1.56.64-es idővel csapott a célba, amely tizenkét századdal jobb az eddigi világrekordnál.

A női 200 méteres mellúszás döntőjében két magyar hölgy is érdekelt volt, ám dobogóra egyikőjük sem állhatott fel. Ám amíg Reményi ötödik helye dicséretet érdemel, addig a szám címvédőjeként rajthoz álló Kovács Ági negyedik helye hatalmas csalódás. Főleg úgy, hogy a több mint négy másodperccel maradt el a fukuokai vb-n úszott, és akkor világbajnoki címet érő idejétől.

Az idei országos bajnokságon kilenc aranyérmet szerző és Berlinben már kétszeres ezüstérmes Risztov Éva tartja kiváló formáját és a legjobb idővel jutott a döntőbe 200 pillangón az úszó Európa-bajnokságon.