Kovács Ági érmet sem nyert 200 mellen

2002.08.03. 18:47
Felemásra sikerült a magyar versenyzők szombati szereplése a berlini úszó Európa-bajnokságon. Amíg dícséretes, hogy Lengyel Imre ezüstérmes lett toronyugrásban, és Risztov Éva a legjobb idővel került a 200 méteres pillangóúszás döntőjébe, addig hatalmas csalódás Kovács Ági, aki még dobogós helyezést sem ért el a 200 méteres női mell döntőjében.
Lengyel Imre a második helyen végzett toronyugrásban, ezzel már a második ezüstérmét szerezte a berlini Európa-bajnokságon. Egy hete - Hajnal Andrással együtt - a szinkrontoronyugrás után állhatott fel a dobogó második fokára.

Hajnal most ötödikként fejezte be a versenyt, mivel az utolsó ugrását elrontotta. A befejezés előtt sokáig úgy tűnt két magyar is dobogóra állhat, még harmadik is volt. Az aranyérmet a legutóbbi két kontinensviadalon ebben a számban ezüstérmes német Heiko Meyer szerezte meg, aki szinte hibátlanul ugrott.

A nap első úszó döntőjében Franziska Van Almsick betartotta ígéretét, és világcsúccsal győzött. Az egész verseny folyamán vezetett, és végül több mint egy testhosszal, 1.56.64-es idővel csapott a célba, amely tizenkét századdal jobb az eddigi világrekordnál.

A női 200 méteres mellúszás döntőjében két magyar hölgy is érdekelt volt, ám dobogóra egyikőjük sem állhatott fel. Ám amíg Reményi ötödik helye dicséretet érdemel, addig a szám címvédőjeként rajthoz álló Kovács Ági negyedik helye hatalmas csalódás. Főleg úgy, hogy a több mint négy másodperccel maradt el a fukuokai vb-n úszott, és akkor világbajnoki címet érő idejétől.

Az idei országos bajnokságon kilenc aranyérmet szerző és Berlinben már kétszeres ezüstérmes Risztov Éva tartja kiváló formáját és a legjobb idővel jutott a döntőbe 200 pillangón az úszó Európa-bajnokságon.