Orsolya
7 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Döntőbe jutott a Világligában a magyar pólócsapat

2002.08.03. 21:43
Fordulatos, gólokban gazdag mérkőzésen, büntetőkkel nyert a magyar válogatott a vízilabda Világliga döntőjének 3. fordulójában Oroszország ellen. A 14-13-as siker egyúttal azt jelentette, hogy ugyanez a két gárda küzd majd vasárnap este a torna végső elsőségéért is.
A találkozó előtt csak az volt biztos - tekintettel arra, hogy a 3. forduló második találkozójának győzelmét mindenki eleve "odaadta" a spanyoloknak a görögök ellen -, hogy a három favorit egy-egy győzelemmel és vereséggel végez, már ami az egymás elleni mérlegüket illeti, miután a görögök legyőzéseit "elvesztették". Azt is mindenki tudta, hogy a spanyolok 21-21-es gólkülönbséggel zártak, ennek következtében amolyan elemista matematika óra kellett annak kiszámolásához: ki lövi a több gólt, s ezáltal hogyan alakulhat a vasárnap esti finálé párosítása.

Nos, a magyar válogatott éppen annyival nyert és annyi gólt szerzett, amennyi számára is, a legyőzött oroszoknak is kedvező volt: egymás ellen játszhatják a vasárnap esti végső helyosztót, amely 100, illetve 70 ezer dollár sorsát is eldönti.

Amúgy a mérkőzés változatosan alakult: az első negyed végén a magyarok vezettek két góllal (5-3), a második befejezése előtt azonban már fordult a kocka (6-8). A folytatásban előbb az egyenlítés következett, majd mindig az oroszok vezettek egy-egy góllal, de állandóan jött a válasz. Így alakult ki a 11-11-es végeredmény, amit követtek a szokatlan távolságról, 5 m-ről dobott büntetők.

A rájátszás különleges párharcában Fodor, Biros és Kiss G. volt eredményes, Molnár lövését az orosz kapus hárította, Benedek mellétalált. A másik csapatból csak Zinnurov és Sztratan tudta bevenni a kétszer is védő Szécsi kapuját, Garbuzov a kapufára bombázott.

Öt hét alatt az ötödik alkalommal találkozott egymással a magyar és az orosz válogatott, valamennyiszer magyar siker született, de az igazi nagy csata - amúgy mellesleg: a sydneyi olimpia döntőjének megismétlése - vasárnap estére maradt.

Világliga döntő, 3. forduló:
Magyarország-Oroszország 14-13 (5-3, 2-5, 2-1, 2-2, a büntetődobásokban 3-2)

Patrasz, V: Hasszekioglu (görög), Petronilli (olasz)
Magyarország: Szécsi - Steinmetz B., Fodor 2, Biros 2, Kiss G. 3, Molnár 2, Benedek 3 csere: Madaras 1, Bárány, Katonás, Vári 1, Kiss Cs.
Az orosz góldobók: Zinnurov 3, Garbuzov, Zakirov, Gyenyiszov, Sztratan 2-2, Jerisov, Irisicsev 1-1
Emberelőny: 9/6 illetve 6/4

Világliga, döntő, 3. forduló:
Spanyolország-Görögország 9-7 (2-1, 3-2, 3-1, 1-3)
A Világliga döntő első szakaszának, a körmérkőzéses tornának a végeredménye:
1. Magyarország 7 pont (39-27)
2. Oroszország 7 (38-28)
3. Spanyolország 7 (30-28)
4. Görögország 3

A helyosztók párosítását eldöntő sorrend az élen végzett három együttes között:
1-2. Magyarország és Oroszország 4-4 pont (22-22, 22-22)
3. Spanyolország 4 (21-21)
Tekintettel arra, hogy mindhárom együttes esetében a gólkülönbség 0, a több lőtt gól döntött arról, hogy a magyar és az orosz válogatott játszik vasárnap, magyar idő szerint 19.30-kor az első helyért. A harmadik helyért (18 ó) spanyol-görög összecsapás lesz.