Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Sima magyar győzelem a bronzmeccsen

2002.08.04. 20:38
A magyar válogatott simán, 13-6-ras verte Görögországot a Világliga adminisztratív úton összehozott kisdöntőjében. A meccs a 4-0-ra megnyert második negyedben dölt el, a mezőny legjobbja Benedek Tibor volt.
Az első játékrészben 3-3-ig rendre a házigazdák vezettek, s a magyarok egyenlítettek. Ezt követően azonban minden a várakozásnak megfelelően alakult, a második kilenc perc végén 8-3-as vezetés jelezte a tekintélyes magyar fölényt.

A folytatásban, csaknem 14 pernyi gólszünet után voltak ismét eredményesek a görögök, ettől kezdve némileg kiegyenlítettebb küzdelem folyt a medencében, de a magabiztos sikert semmi nem veszélyeztette.

Győzelmével a magyar válogatott szerezte meg az első alkalommal megrendezett Világliga harmadik helyét, s az ezzel járó 50 ezer dollárt. Amennyiben érvényben marad a nemzetközi szövetség büntetése, akkor ennek az összegnek a felét elveszíti Magyar Vízilabda Szövetség.

Magyarország-Görögország 13-6 (4-3, 4-0, 1-2, 4-1)
Patrasz, V: Bookelman (holland), Vuletic (horvát)

Magyarország:
Szécsi - Fodor, Steinmetz B., Biros 2, Benedek 3, Molnár 2, Kiss G. 1
csere: Kovács Z., Madaras 2, Steinmetz Á. 1, Vári 1, Kiss Cs. 1

a görög góldobók: Szanta 3, Teodoropolusz, Miteludisz, Hacidakisz 1-1

emberelőny: 10/6, illetve 8/5

négyméteres: 1/1, illetve 1/1