Nándor
9 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Idő előtt ért véget a Magyar körverseny harmadik szakasza

2002.08.10. 20:23
Az időjárás nem fogadta kegyeibe a 29. Tour de Hongrie mezőnyét és szervezőit, a nagykanizsai prológ után a királyetapon is leszakadt az ég. Miskolcon már olyan kritikussá vált a helyzet, hogy egy bukás után a versenybiróság félbeszakitotta a szakaszt.
A rajtnál még nyoma sem volt a rossz időnek, Jászberényben százak ünnepelték a kerékpárosokat, akik két kört tettek meg a városban, s a második végén egy részhajrát is láthatott a publikum. A debreceni Vilmányi Tamás már a rajt után szökésre vállalkozott, s meg is nyerte az első hajrát, sőt, előnye kitartott az egri részhajráig is.

A nemzeti körverseny egyetlen első kategóriás hegyét a Mapei-Kanizsa KK szlovákiai légiósa, Nagy Róbert kezdte meg elsőként megmászni, oldalán az ukrán Timcsenkóval. A hegyi hajrá előtt Nagy könnyedén lerázta kisérőjét és bezsebelte a hajráért járó pontokat. A hegytetőn rákezdett az eső, s az égszakadásban a vizfolyások szinte járhatatlanná tették az utat, Vanik Zoltánt ez sem zavarta, hatalmas tempóban száguldott le a lejtőn, s Miskolcra érkezve már jókora előnnyel rendelkezett. Ő haladt át elsőként a célvonalon is, ám ekkor még két kör várt rá és üldözőire a városban. Az Avas egyik éles kanyarában azonban a jugoszláv Marko Nikicsijevics egy vizfolyáson megcsúszott és nagyot bukott, s az út szélén álló autónak ütközött. A zsűri azonnal félbeszakitotta a versenyt. A jugoszláv bringást kórházba szállitották, ahol az első vizsgálatok csigolya- és válltörést álapitottak meg.

A versenybiróság a csapatok vezetőivel együtt hozta meg döntését, s az első miskolci kör kezdetén mért eredményeket számitotta a szakasz végeredményének. Az etapot Vanik Zoltán nyerte, 51 másodperces előnnyel, igy az összetettben is átvette a vezetést. A Magyar körverseny szombaton az egri időfutamversennyel folytatódik.

Eredmények

29. Tour de Hongrie nemzetközi kerékpáros körverseny 3. szakasz, Jászberény-Miskolc (153 km):

1. Vanik Zoltán (Postás-Matáv SE) 3:50:43
2. Christophe Mermer (lengyel, Differdange) 51 mp h.
3. Colgan (olasz, Filmop) azonos idôvel

Összetett verseny a Powerade Nagydíjért:

1. (sárga trikóban) Vanik Zoltán (Postás-Matáv SE)
2. Christophe Mermer (lengyel, Differdange)

A gyorsasági pontverseny a Toyota Nagydíjért:

1. (piros trikóban) Vladiszlav Prigunov (ukrán, SK Nikolaev) 41 pont
2. Christophe Mermer (lengyel, Differdange) 41
3. Radek Dite (cseh, Joko Velamos) 25

A hegyi pontversenyben a Michelin Nagydíjért:

1. (kék trikóban) Nagy Róbert (szlovákiai, Mapei-Kanizsa KK) 15 pont