Ferencváros - AEL Limassol 4-0

2002.08.16. 12:34
A Fradi a meccs irányítását végig a kezében tartva, magabiztosan győzte le ciprusi ellenfelét. A Limassol semmilyen ellenállást nem tanusított, a továbbjutás eldőlt.
Rendkívül határozottan kezdte az UEFA Kupa selejtezőt az FTC. Bár első veszélyesebb helyzet egy ciprusi szabadrúgás volt (amit egyébkéntn Luciano a sorfalba lőtt), a tizedik percben már harmadik helyzetét, egyúttal első gólját hozta össze a magyar csapat. Tököli Attila kevesebb mint egy percen belül duplázott, így gyakorlatilag eldőlni látszott a meccs.

A Limassol támadásai semmilyen veszélyt nem jelentettek Szűcs kapujára, a Fradi támadói pedig az első félidő végére már látványos játékkal szórakoztatták a közönséget. Különösen Leandro, Szkukalek és Tököli játszott kirobbanó formában.

A második félidő első felében ugyan visszavett a tempóból az FTC, de aztán újra belelendült a hazai csapat. Tulajdonképpen két nagyszerű egyéni megmozdulás, Leandró szabadrúgása (ami után Gerának már nem volt nehéz megszereznie a harmadik hazai gólt) és Szkukalek szólója végképp formalitássá tette a visszavágót.

Úgy tűnik Garami Józsefnek nagyszerüen sikerült összeraknia a nyáron több poszton megerősített Ferencvárost. A zöld-fehérek idei négy tétmeccsüket mind megnyerték és még gólt sem kaptak.

Garami József, az FTC vezetőedzője:
- A két gyors gól meghatározta a mérkőzés képét. Játékosaim megnyugodtak, a ciprusiak viszont megzavarodtak. A folytatásban érvényesíthettük az akaratunkat, de az azért látszott, hogy a vendégegyüttesben is képzett futballisták szerepelnek. Megnyugtató előnnyel várjuk a visszavágót.

Andreas Michaelides, az AEL Limasszol vezetőedzője:
- Nagyon csalódott vagyok. A két gól az elején megfogta a csapatomat. A Ferencváros megérdemelten nyert, ekkora hátrányt hihetetlenül nehéz lesz ledolgozni. Sok sikert kívánok a Ferencvárosnak a bajnokságban és az UEFA Kupában is.

2. perc Skukalek bírkózta le Sebőköt húsz méterre a Fradi kapujától. A szabadrúgást Luciano a sorfalba lőtte.

7. perc A vendég védők Gerát vágták fel az alapvonaltól másfél méterre, a tizenhatos bal oldali vonalánál. Lipcsei élesen belőtt labdájába Leandro még belekotort, de a ciprusi kapus nagy nehezenm megfogta.

9. perc Leandro a bal oldalról átívelt a védők felett, Gera nagyon szép mozdulattal, kapásból a felső lécre tűzte a labdát.

10. perc Skukalek ugratta ki Tökölit középen, aki lefutotta a védőket és tizenkét méterről bevágta. (1-0) 11.perc Tököli ismét remek labdát kapott, ezúttal Lipcseitől a félpályáról, magasan. Megint simán lefutotta védőit, és a tizenhatos vonaláról jobb külsővel kapásból a bal alsóba vágta a labdát.(2-0)

24.perc Tököli összezuhant a limassoliak tizenhatosán belül. A közönség tizenegyest reklamált, de a játékvezető nem ette meg.

35.perc Gyepes harmadszor gyalulta a földbe Sebőköt. Guenov bíró megunta: sárga lap.

40. perc Tököli remek sarkazásával Gera léphetett volna ki, de közvetlenül a tizenhatos előtt hátulról buktatták. (Gera egy irányváltással kicsit meghívta a faultot). A szabadrúgást Lipcsei lepöckölte Leandronak, aki leállította a labdát, majd Lipcsei erőből a kapu mellé lőtt.

55. perc Leandro harminc méteres szabadrúgása a keresztlécről pattant vissza. A labdára Gera vetődött be és négy méterről az üres kapuba fejelt. (3-0)

58. perc Skukalek kapott egy keresztpasszt a pálya közepén. A Fradi középpályása megindult balra, sőt futtában gyorsítani tudott, és lerázta keresztezni próbáló hátvédeket, majd nyolc méterről, bal oldalról a kilépő kapus mellett a bal sarokba lőtt. (4-0)

68. perc: Lipcsei jobb oldali szabadrúgását Dragóner hat méterről fejelte a jobb kapufa mellé. 76. perc: A ciprusiak eddigi legveszélesebb támadása. Konstanti két jó csel után megugrott a bal oldalon, majd elég éles szögből, tizenöt méterről lőtt. A léc alá tartó lövést Szűcs bravúrral ütötte ki.

UEFA Kupa selejtező, 1. mérkőzés:
Ferencváros-AEL Limasszol (ciprusi) 4-0 (2-0)

Üllői út, 11 ezer néző, V: Guenov (bolgár)

Ferencváros: Szűcs - Vukmir, Dragóner, Gyepes - Kriston, Kapic (Szili, 85.), Lipcsei, Szkukalek - Gera (Andone, 80.), Tököli (Jovic, 73.), Leandro
AEL Limasszol: Leoni - Krisztofi, Kiriaku, Karalambusz, K. Kriszosztomosz - Garpozisz (Lambru, 61.), Hannah (Konsztantinu, 61.), M. Kriszosztomosz (Krasszasz, 83.), Krisztodulu - Sebők J., Luciano
gólszerzők: Tököli (10., 11.), Gera (54.), Szkukalek (58.)
sárga lap: Kapic (18.), Gyepes (36.), Leandro (93.), illetve M. Kriszosztomosz (7.), Kiriaku (13.), Luciano (25.), Garpozisz (60.)