A Kurnyikovát legyőző Mandula nem vonul vissza

2002.08.16. 09:59
Szenzációs győzelmet aratott a strasbourgi tornán Mandula Petra. A magyar teniszezőnő két játszmában verte az orosz Anna Kurnyikovát. Az utóbbi időkben sérüléssel bajlódó, és visszavonulását fontolgató Mandula ismét régi önmagát idézve játszott, és kijelentette: tovább folytatja pályafutását, melynek következő állomása a jövő héten kezdődő Roland Garros lesz.
A strasbourgi 170 ezer dollár összdíjazású tenisztorna első fordulójában a Mandula Petra legyőzte Anna Kurnyikovát. A salakpályás WTA versenyen a magyar hölgy végig irányította mérkőzést, és végül két játszmában, 7-6, 6-2-re diadalmaskodott. Mandula következő ellenfele a világranglista 27. helyén kiemelt amerikai Raymond lesz a legjobb nyolc közé jutásért.

Az orosz tenisz-szépségnek tehát továbbra sem megy túlságosan jól, immár több mint 100 versenyen indult el, anélkül, hogy esélye lett volna végső diadalra. a világranglistán is visszaesett az 55. helyre, ráadásként a szponzorai is jelezték: többet várnak a húszéves sztártól. Legutóbb már nem is eredményeivel, hanem csak az állítólagos meztelen képei körül kirobbant botránnyal szerepelt az újságok címlapján.

Mandula számra viszont a lehető legjobbkor ez a győzelem. A magyar teniszező ez utóbbi időkben ugyanis messze tudása alatt szerepelt, ráadásként combsérülése is hátráltatta a felkészülésben. A szerencsétlenül végződött Budapest Open után, ahol idő előtt búcsúzott a küzdelmektől- még az is felmerült benne, hogy esetleg befejezi pályafutását.

A világranglista 63. helyén álló versenyző- úgy tűnik - túljutotta minden sportoló életében előforduló holtponton, és a Nemzeti Sport érdeklődésére már kijelentette: esze ágában sincs visszavonulni, és már a Roland Garrosra készül. Sérülését kipihente, ennek érdekében nem is indult Strasbourg előtt egyetlen versenyen sem, még a Fed Kupát is kihagyta.

Mandulanak ugyanis az évad legfontosabb eseménye lesz a párizsi verseny. Tavaly itt érte el élete legjobb eredményét: a nyolc közé került a világ legjelentősebb salakpályás viadalán. Ha az itt szerzett világranglista pontjait meg akarja védeni, akkor az elmúlt évhez hasonlóan igencsak jól kell majd szerepelnie