Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Javított a pólóválogatott a Világ Kupán

2002.08.21. 21:36
Az előző napi vereség után javított a magyar vízilabda válogatott. A "szenvedő" fél ezúttal az amerikai csapat volt, amely négygólos vereséget szenvedett Kásáséktól. A mieink indiszponáltan kezdték a találkozót, de a harmadik negyedtől kijőtt a két csapat közötti tudáskülönbség.
A magyar férfi vízilabda válogatott ott folytatta, ahol előző nap abbahagyta a belgrádi Világ Kupán. Ez pedig nem sok jót jelentett, hiszen a mieink játékát a magabiztos védekezés mellett a rengeteg kihagyott helyzet jellemezte. A Ratko Rudics által edzett amerikaiak pedig éltek az alkalommal, rögtön a találkozó elején vezetést szereztek.

Ez persze nem jelentett semmit, hiszen a magyar csapat hamar egyenlített, de a mieink nem tudtak előnyre szert tenni, igen sokáig fej-fej mellett haladt a két gárda. Az amerikaiak igen keményen védekeztek, Kásásék pedig indiszponáltan játszottak.

Végül a második negyed után feljavult Benedekék teljesítménye, és már 5-3-ra is vezettek. A folytatásban pedig csak a győzelem arány volt kérdéses. A mieink teljesítményjavulására jellemző, hogy amíg előző nap sikerült egy kettős emberelőnyt kihagyni, most sikerült egy kettős emberhátrányt kivédekezni.

Kemény Dénes együttese végül igazolta a papírformát, és végül magabiztosan 9-5 arányban diadalmaskodott. Ez azt jelenti, hogy a csoportjából már biztos továbbjut olimpiai bajnok együttesünk, a kérdés csak az, hogy hányadik helyen.

Világ Kupa, A-csoport, 2. forduló:
Magyarország-Egyesült Államok 9-5 (1-1, 2-1, 2-2, 4-1)
Belgrád, v: Sampalija (horvát), Elefreidisz (görög)

Magyarország: Kovács Z. - Biros, Steinmetz, Kásás 2, Kiss G. 1, Molnár 1, Benedek 1, csere: Bárány, Fodor 3, Vári 1, Kiss Cs.
az amerikai góldobók: Azevedo, Bailey, Powers, Klatt, Felix 1