Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Kiszenvedett győzelem

2002.08.23. 22:15
A magyar válogatott végül is fölényesen, de azért egyáltalán nem sima meccsen győzte le a görögöket a belgrádi vízilabda Világ Kupa negyeddöntőjében. Az elődöntőt szombaton, Jugoszlávia ellen játszuk.
Négy perc alatt 3-0-ra húzott el a magyar csapat, egyértelművé téve, hogy gyorsan igazolni kívánja a papírformát. A folytatásban még egy-egy gól esett, így maradt a küzdő felek között a tetemes különbség.

A második játékrészben némileg kiegyenlítettebb lett a játék, sőt: 5-4-re felzárkóztak a görögök. Csak Kásás növelte a magyar találatok számát, miközben az ellenfél "mindenfajta" - létszámfölényben, büntetőből, s akcióból - gólt lőtt. A hatodik percben Kiss Gergely nyugtatta meg a kedélyeket (6-4).

A térfélcserét követően mindkét oldalon több támadás is eredménytelenül fejeződött be, majd egy-egy gól esett emberelőnyből (7-5). A görögök nem adták fel, s hasonló helyzetnek köszönhetően ismét a legminimálisabbra csökkentették hátrányukat.

Olyannyira lendületbe jöttek, hogy a finis elején Haciteodoru ki is egyenlített, de ekkor volt utoljára okuk az örömre, a magyaroknak meg az idegeskedésre. Három létszámfölényes magyar gól zárta ugyanis a negyeddöntőt, azaz a lefújásig újra kialakult ugyanaz a helyzet, mint a legelején (10-7).

A rendkívül eredményesen kihasznált létszőámfölények, Szécsi védéseinek, s - függetlenül az átmeneti, s nem sorsdöntő megingásoktól - az egyre javuló formának köszönheti Kemény Dénes legénysége, hogy címvédőként bejutott a szombati elődöntőbe.

Világ Kupa, negyeddöntő:
Magyarország-Görögország 10-7 (4-1, 2-3, 1-2, 3-1)

Belgrád, v: Tulga (török), Boyer (amerikai)
Magyarország: Szécsi - Biros 1, Steinmetz, Kásás 2, Kiss G. 3, Molnár 1, Benedek 2, csere: Bárány 1, Fodor, Vári
A görög góllövők: Csomakosz, Szanta 2-2, Haciteodoru, Karakalosz, Szkizasz 1
Emberelőny: 8/7, illetve 7/3
4 méteres: 0, illetve 1/1