Erzsébet
1 °C
4 °C

A Világ Kupa döntőjébe jutott a magyar pólóválogatott

2002.08.24. 22:14
A magyar vízilabda válogatott negyvennyolc óra leforgása alatt kétszer is legyőzte a jugoszláv válogatottat a belgrádi Világ Kupán. Miután a második győzelem az elődöntőben született, így Kásásék vasárnap a döntőben az aranyéremért szállhatnak vízbe, címük megvédéséért.
Több szempontból is jól kezdődött a nagy derbi: a jugoszlávok két kihagyott emberelőnye után az 5. percben Molnár akcióból megszerezte a magyaroknak a vezetést. Aztán, megint támadásban, egy rossz passz következett, amiből Savic révén egyenlítettek a hazaiak. Az első negyedet két létszámfölényes találat zárta Kásás, illetve Zlokovic révén (2-2).

A folytatás majdnem ugyanilyen volt, azzal a különbséggel, hogy a vendéglátók "csak" egy kínálkozó lehetőséget hibáztak el, amire Kásás 8 m-es akciógóllal reagált (3-2). Amikor Biros kényszerült rövid pihenőre, akkor sem tudott egyenlíteni az ellenfél, sőt! A csereként beállt Bárány újra betalált (4-2). Savicnak köszönhették a jugoszlávok a lépéstartást (4-3). Az utolsó perc kimaradt magyar emberelőnnyel kezdődött, de a kirobbanó formában játszó Kásás hasonló szituációban pillanatok alatt újra kettőre növelte a két csapat közötti különbséget (5-3).

A görögök az ötödikek
Az ötödik helyért bombameglepetés született, miután a világbajnoki címvédő spanyolok csak hatodikok lettek, miután 4-3-ra kikaptak a görögöktől.

Túl a magyar-jugoszláv rangadók szokásos izgalmain, az is némi gondot okozott a vendégcsapatnak, elsősorban Kemény Dénes szövetségi kapitánynak, hogy két megbízható védőjátékosa, Steinmetz és Vári két negyed alatt 2-2 kiállítást szedett össze. Egy-egy emberelőnnyel indult a harmadik 7 perc, de csak egy gól esett: Kiss G. jóvoltából (6-3). Biros a játékrész végén kipontozódott, s Ikodinovic az újabb alkalmat már kihasználta (6-4).

Vári is összeszedte harmadik kiállítását, de miközben végleg elhagyta a medencét, a jugoszlávok kihagyták hatodik emberelőnyüket. Steinmetz is kipontozódott, s Ikodinovic újra eredményes volt (6-5). Tetőfokára hágott az izgalom a Tasmajdan-uszoda poklában, de ez sem zavarta Kásást, hogy létszámfölényben idegnyugtató gólt szerezzen (7-5). Válasz ugyanilyen szituációban - köszönhetően a kitűnő védekezésnek - nem érkezett. Az utolsó két percben már nem változott az eredmény.

Világkupa, elődöntő:
Magyarország - Jugoszlávia 7-5 (2-2, 3-1, 1-1, 1-1)
Belgrád, 4000 néző
Vezette: Tulga (török), Bookelmann (holland)

Magyarország: Szécsi - Steinmetz, Fodor, Kásás 4, Benedek, Molnár 1, Kiss G. 1, csere: Vári, Biros, Kiss Cs., Bárány 1, Katonás

A jugoszláv góldobók: Savic, Ikodinovic 2-2, Zlokovic 1 Emberelőny: 7/4, illetve 10/3

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?