Viola
-6 °C
-2 °C

Stadionjukat követelték a ZTE szurkolók Deutschtól

2002.08.28. 13:53
A keddi Manchester-ZTE meccs háromezer magyar szurkolója mellett megjelent a mérkőzésen Deutsch Tamás, korábbi sportminiszter is, akitől a magyar csapat drukkerei azt tudakolták "hol a stadion". A két héttel korábbi mérkőzésen Jánosi György vett részt, tőle egy transzparensen kérdezték ugyenezt.
A korábbi várakozásokhoz képest aránylag sokan, csaknem háromezren utaztak Manchesterbe, hogy személyesen kövessék nyomon a világ egyik legjobb csapatának visszavágóját a ZTE-vel. A Magyar Hírlap helyszíni tudósítása szerint a meccs kezdete előtt a magyarok lelátója közelében felbukkant Deutsch Tamás, az Orbán-kormány sportminisztere. A fideszes politikust először köszöntötték a ZTE drukkerek, majd azt kezdték skandálni: "Hol a stadion", mielőtt Deutsch válaszolhatott volna, már arról érdeklődtek a szurkolók, hogy "Hol a Viktor?".

A ZTE szurkolói két héttel korábban a Népstadionban rendezett első meccsen is szóbahozták a stadion ügyét: akkor Jánosi Györgynek címzett transzparensen kérdezték: hol a stadion. A ZTE zalaegerszegi stadionjának felújítását még az előző ciklusban kezdték el, ám a munkálatokkal - hiába tett erre ígéretet még az előző sportvezetés - egyelőre nem végeztek, így a magyar bajnok csapat tíz NB1-es mérkőzése közül kilencet idegenben kénytelen játszani.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!