Aliz
6 °C
14 °C

Két magyar arany

2002.08.31. 16:18
A magyar nők remekeltek, a férfiak viszont kiábrándítóan szerepeltek a sevillai kajak-kenu vb 1000 m-es döntőiben: Kovács Katalin és a Szabó Szilvia, Bóta Kinga kettős arany-, a Móni, Keresztesi, Viski, Paksy kvartett bronzérmes lett. A férfiak közülük csak a Vereckei Ákos, Veréb Krisztián pár nyert érmet, de ők is csak bronzot.
Csalódást okoztak a magyar kenúsok a sevillai világbajnokságon: ötödik helyen végzett a négyes, mindössze nyolcadik lett Kolonics György valamint a Fürdök, Hüttner páros.

A férfiak a kajak számokban sem váltották be erős reményeinket: az olimpiai bajnok férfi kajaknégyes (Kammerer, Storcz, Kökény, Horváth) negyedik lett, Borhi Zsombor egyesben pedig csak hetedik.

Egyedül a Vereckei-Veréb kajak páros szerepelt az elvárásoknak megfelelően, harmadik helyük a magyar férfiak eddigi egyetlen dobogós helyezését jelenti.

Nagyszereüen szerepeltek kajakosaink viszont a női mezőnyben. A szegedi Európa Bajnokságon is győztes Kovács Katalin egyesben rajt-cél győzelmet aratott. Kovács már késtszázötvennél több, mint egy hajóhosszal vezetett, százötven méterrel a vége előtt a német Wagner és az olasz Idem ugyan feljött rá, de már nem volt esélyük utolérni.

A Szabó-Bóta páros végig kiélezett versenyben, remek beosztással ugyancsak aranyérmet nyert, míg a női néhgyes (a Móni, Keresztesi, Viski, Paksy)harmadik helyen végzett.

A legtöbb aranyat az ezer méteres versenyszámokban a lengyelek nyerték (kilencbőlből hármat), míg a legtöbb érmet (négyet-négyet) a mieink mellett ugynacsak a lengyelek és a németek.

Egyénileg a norvég Eirik Veras-Larsen szerepelt a legjobban: egyesben arany-, párosban ezüstérmet nyert.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?