Árpád
-2 °C
4 °C

A nők hozzák az aranyat

2002.09.02. 04:22
Hat arany, egy ezüst és egy bronzérmével a magyar válogatott sevillai kajak-kenu világbajnokság kimagaslóan a legeredményesebb csapata. A dicsőséget azonban szinte kizárólag női versenyzőinknek köszönhetjük.
A sveillai világbajnokság öt- és kétszazas döntőiben folytatták az ezer méteres számokban megkezdett győzelmi sorozatot a magyar női kajakosok. Kovács Katalin egyesben, a Szabó Szilvia, Bóta Kinga duó és a Kovács Katalin, Szabó Szilvia, Viski Erzsébet, Bóta Kinga négyes is arany érmet nyert, azaz az eddigi hat női versenyszámból ötöt a magyarok nyertek!

A férfiak is javítottak eddigi gyenge mérlegükön, de aranyérmet nem nyertek. Az olimpiai bajnokok közül ötszázon a kenus Kolonics György második, a kajakos Kammerer Zoltán, Storcz Botond pár harmadik lett.

Negyedik helyet szerzett a kenunégyes (Kozmann, Belicza, Iván, Malomsoki), és nyolcadikként ért célba a férfi kajaknégyes (Gyökös, Borhi, Kökény, Hegedüs), a Fürdök, Hüttner kenupáros. A legnagyobb csalódást szerény hetedik helyével, az ötszáz méteres kajak egyes korábbi háromszoros világbajnoka, Vereckei Ákos okozta.

A kétszázas döntőkben női négyesünk (Szabó Szilvia, Bóta Kinga, Paksy Timea, Janics Natasa) a spanyolokkal vívott nagyon szoros verseny végén begyűjtött egy újabb aranyat. Negyedik helyen végzett Janics Natasa egyesben és a Kovács-Paksy páros.

A férfiak is betermeltek azért még egy bronzérmet, a Fehérvári Vince, Beé István, Horváth Gábor, Hegedüs Róbert kajak négyes révén.

A külföldiek közül az ausztrál Nathan Baggaley szálította a legnagyobb meglepetést, a kajak egyesben aratott győzelmével. A kenus Makszim Opaljev ismételten bizonyította, hogy ötszázon verhetetlen.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?