Átalakulóban a pólóválogatott

2002.09.04. 14:41
Ahogy ígérte, a hétvégi Unicum Kupát követő szerdán Kemény Dénes szövetségi kapitány kijelölte 13 fős csapatát a Belgrádban jövő kedden kezdődő vízilabda Világ Kupára. Kemény korábban három bajnokra nem számított, a sor most Székely Bulcsúval bővült. A botrányos bajnoki döntő után első fokon eltiltott, jelenleg eljárás alatt lévő Vasas-játékosokra sem számított.
Az Unicum Kupa volt az utolsó erőpróba válogatottunk számára az idei év legfontosabb pólóeseménye, a belgrádi Világ Kupa előtt. Kemény Dénes számára is ez volt az utolsó alkalom, hogy keretét az előírásoknak megfelelően 13 fősre csökkentse.

Székely a negyedik hiányzó

Szerdán véget értek a találgatások, Székely Bulcsút hagyta ki a gárdából, így az utazó csapatban kilenc sydneyi olimpiai bajnok kapott helyet. Székely helyét a Fradiban isén kiemelkedőt nyújtó Katonás Gergő foglalta el.

A Sydneyben olimpiai bajnoki címet szerző társulatból először Märtz Tamás maradt ki - még a tavalyi világbajnokság előtt -, idén Kósz Zoltán és Varga Zsolt követte őt. Székely tehát már a negyedik bajnok, aki nem lehet ott a társaival, ez pedig kétségkívül arra utal, hogy a kapitány egy új csapatban gondolkodik, a meghatározó egyéniségek - Benedek, Kásás, Biros - mellé új tagokat keres.

A címvédés a cél

Szerdától amúgy ismét napi egy-két edzéssel készülnek az Unicum Kupa megnyerése után hétfőn és kedden pihenő játékosok. Vasárnap indulnak a jugoszláv fővárosba, de út közben Szentesen a helyiek ellen bemutató meccsen szállnak vízbe, majd Szegeden alszanak, s hétfőn mennek tovább.

A Világ Kupán a magyarok címvédőként vesznek részt, az első meccset kedden az oroszokkal játsszák. További csoportellenfeleink: Egyesült Államok és Jugoszlávia. A másik kvartettben Görögország, Horvátország, Olaszország és Spanyolország kapott helyet.

A névsor:
Kapusok: Szécsi Zoltán, Kovács Zoltán
Mezőnyjátékosok: Fodor Rajmund, Biros Péter, Katonás Gergely, Kásás Tamás, Steinmetz Barnabás, Vári Attila, Molnár Tamás, Bárány Attila, Benedek Tibor, Kiss Gergely, Kiss Csaba