Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Átalakulóban a pólóválogatott

2002.09.04. 14:41
Ahogy ígérte, a hétvégi Unicum Kupát követő szerdán Kemény Dénes szövetségi kapitány kijelölte 13 fős csapatát a Belgrádban jövő kedden kezdődő vízilabda Világ Kupára. Kemény korábban három bajnokra nem számított, a sor most Székely Bulcsúval bővült. A botrányos bajnoki döntő után első fokon eltiltott, jelenleg eljárás alatt lévő Vasas-játékosokra sem számított.
Az Unicum Kupa volt az utolsó erőpróba válogatottunk számára az idei év legfontosabb pólóeseménye, a belgrádi Világ Kupa előtt. Kemény Dénes számára is ez volt az utolsó alkalom, hogy keretét az előírásoknak megfelelően 13 fősre csökkentse.

Székely a negyedik hiányzó

Szerdán véget értek a találgatások, Székely Bulcsút hagyta ki a gárdából, így az utazó csapatban kilenc sydneyi olimpiai bajnok kapott helyet. Székely helyét a Fradiban isén kiemelkedőt nyújtó Katonás Gergő foglalta el.

A Sydneyben olimpiai bajnoki címet szerző társulatból először Märtz Tamás maradt ki - még a tavalyi világbajnokság előtt -, idén Kósz Zoltán és Varga Zsolt követte őt. Székely tehát már a negyedik bajnok, aki nem lehet ott a társaival, ez pedig kétségkívül arra utal, hogy a kapitány egy új csapatban gondolkodik, a meghatározó egyéniségek - Benedek, Kásás, Biros - mellé új tagokat keres.

A címvédés a cél

Szerdától amúgy ismét napi egy-két edzéssel készülnek az Unicum Kupa megnyerése után hétfőn és kedden pihenő játékosok. Vasárnap indulnak a jugoszláv fővárosba, de út közben Szentesen a helyiek ellen bemutató meccsen szállnak vízbe, majd Szegeden alszanak, s hétfőn mennek tovább.

A Világ Kupán a magyarok címvédőként vesznek részt, az első meccset kedden az oroszokkal játsszák. További csoportellenfeleink: Egyesült Államok és Jugoszlávia. A másik kvartettben Görögország, Horvátország, Olaszország és Spanyolország kapott helyet.

A névsor:
Kapusok: Szécsi Zoltán, Kovács Zoltán
Mezőnyjátékosok: Fodor Rajmund, Biros Péter, Katonás Gergely, Kásás Tamás, Steinmetz Barnabás, Vári Attila, Molnár Tamás, Bárány Attila, Benedek Tibor, Kiss Gergely, Kiss Csaba