Árpád
-2 °C
4 °C

Az amerikaiak csak hatodikak a kosárlabda vb-n

2002.09.08. 17:49
Jugoszlávia 11 ponttal győzte le Új-Zélandot, így az Argentína elleni döntőben megvédheti címét az indianapolisi férfi kosárlabda-világbajnokságon. Ellenfele azaz Argentína lesz, mely a torna folyamán szintén legyőzte a házigazda amerikaiakat.
Elsőként az argentin férfi kosárlabda-válogatott jutott az indianapolisi világbajnokság döntőjébe, miután 6 pontos győzelmet aratott a németek felett. A dél-amerikai alakulat ellenfele az amerikaiakat szintén legyőző Jugoszlávia lesz.

Pedig a jugoszláv-új-zélandi elődöntőn nagyon rosszul kezdett a jóval esélyesebbnek tartott európai együttes, hiszen a második negyedben 14 pontos hátrányba is került. A nagyszünet után azonban már igazolódott a papírforma és ennek köszönhetően Divacék simán fordítottak.

Az elődöntőben:
Argentína-Németország 86-80
Jugoszlávia - Új-Zéland 89-78

A helyosztók párosítása:
Döntő:
Argentína-Jugoszlávia
A 3. helyért:
Németország - Új-Zéland

Újabb amerikai vereség

A spanyol válogatott lett az ötödik az indianapolisi férfi kosárlabda-világbajnokságon, miután a helyosztón legyőzte az NBA-játékosokkal felálló házigazda amerikaiakat. Az első 20 perc után még a vendéglátók vezettek tíz ponttal (50-40), de az európai alakulat, később fordítani tudott.

A helyosztók eredményei:
5. helyért:
Spanyolország - Egyesült Államok 81-75
7. helyért:
Puerto Rico - Brazília 91-84

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?