Fábián, Sebestyén
-2 °C
0 °C

Bodrogi aranyesélye

2002.09.09. 13:40
Miközben a legjobb magyar kerékpáros, Bodrogi László gőzerővel készül az október 8. és 13. között rendezendő belgiumi kerékpáros vb-re, jó hírt kapott. A négyszeres Tour de France-győztes, amerikai Lance Armstrong nem indul, ezzel pedig kétségkívül megnőnek Bodrogi érmes esélyei.
Bodrogi László idén életében először rajthoz állhatott a Tour de France-on és nem volt ugyan az esélyesek és az elsők között, ám az ötven kilométeres egyéni indítású időfutamokban előbb az ötödik majd a harmadik helyen végzett. (A dán körversenyen diadalmaskodott ezen a távon.)

Bronzot már nyert Bodrogi

Bodrogi amúgy ebben a versenyszámban két évvel ezelőtt a világbajnokságon - első érmünket szerezve - harmadik lett, tavaly viszont az ötödik helyen ért célba. Idén Belgiumban igen jó esélyei vannak ebben a számban, kivált, mert bebizonyosodott: az idén zsinórban negyedszer is győztes amerikai Lance Armstrong nem vesz részt a versenyen. Pihenni szeretne ugyanis.

Ullrich eltiltása miatt nem lehet ott

Mivel a másik favorit, a német Jan Ullrich doppingolás miatti eltiltását tölti, Bodrogi esélyei megnőnek, akár még a végső győzelemre is esélyes lehet. Riválisai persze ettől függetlenül lesznek szép számmal, de egy érmet mindenképpen nyerhet legjobb kerekesünk, amennyiben nem következik be nála formahanyatlás.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!